Social
Redactor: Mariana Struț
11 octombrie 2021

Nu la toate școlile și grădinițele din Cernăuți a început sezonul de încălzire

Nu la toate școlile și grădinițele din Cernăuți a început sezonul de încălzire
11 octombrie 2021

Nu la toate școlile și grădinițele din Cernăuți a început sezonul de încălzire

Începând cu ziua de luni 11 octombrie, de încălzire au beneficiat doar câteva grădinițe și școli din Cernăuți. Restul instituțiilor preșcolare vor avea căldură peste o săptămână. Pentru locuitorii din Cernăuți, sezonul de încălzire va începe pe 18 octombrie.

Igor Nikolenko, șeful Chernivtsiteplokomunenergo, a spus despre aceasta în cadrul unei conferință de presă, relatează BucPress cu referire la ACC.

Astfel, potrivit directorului întreprinderii, în prezent nu există motive pentru a modifica începutul sezonului de încălzire din Cernăuți. Vinerea trecută, Teplokomunenerho a furnizat căldură maternității, spitalului pentru copii și orfelinatului din Cernăuți. Astăzi, 11 octombrie, o parte din grădinițele și școlile orașului au început să fie încălzite.

Căldură în grădinițe

„În prezent căldura este pornită la grădinițele care au camere de cazane separate. Vorbim despre aproximativ 17 grădinițe. Iar instituțiile  preșcolare în care energia termică este furnizată de la cazanele mari vor avea căldură din momentul în care căldura va fi livrată populației. Întrucât 14-17 octombrie este un weekend prelungit, de aceea livrarea enegiei termice va începe din 18 octombrie”, a precizat Igor Nikolenko.

Căldură în școli

După cum a raportat șeful companiei comunale "Chernivtsiteplokomunenergo", pe 11 octombrie a început sezonul de încălzire în școlile din oraș. Cu toate acestea, 12 instituții de învățământ nu au fost pregătite pentru sezonul de încălzire.

„12 școli trebuie să finalizeze până la sfârșitul lunii octombrie unele lucrări, și, atunci când secția de învățământ va trimite o cerere pentru furnizarea de căldură la aceste școli, vom efectua aprovizionarea cu căldură acolo", a adăugat Nikolenko.

Căldură în apartamente

Bateriile din apartamentele locuitorilor din Cernăuți vor fi calde începând cu 18 octombrie.

„Astăzi se finalizează lucrările contractorilor și anume reconstrucția rețelelor de încălzire. Până marți urmează să fie finalizate toate lucrările de pregătire a rețelelor pentru livrarea energiei termice", a rezumat Igor Nikolenko.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 257


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți