Social
Redactor: Mariana Struț
15 noiembrie 2021

O comună din regiunea Cernăuți nu are gaz de un an și jumătate

O comună din regiunea Cernăuți nu are gaz de un an și jumătate
15 noiembrie 2021

O comună din regiunea Cernăuți nu are gaz de un an și jumătate

Peste 1500 de locuitori ai regiunii Cernăuți au rămas fără alimentare cu gaz. Este vorba de avarierea gazoductului Djuriv-Banila. 

Din cauza accidentului pe gazoductul Djuriv-Banila, care a avut loc în iunie 2020 în urma inundației, 6 sate din regiunea Cernăuți sunt încă fără alimentare cu gaz, potrivit ACC.

După cum a declarat șeful Consiliului sătesc Banila Vasil Solomko, cei de la comună sunt nevoiți să închidă școlile și grădinițele din sat din cauza lipsei de alimentare cu gaz.

„Au avut loc deja proceduri de licitație și a fost selectat câștigătorul concursului, dar lucrările de restaurare nu au început încă. În prezent, toată documentația estimată și licența „ Cernăuțigaz ” pentru lucrări sunt disponibile. După cum am fost asigurat astăzi, fondurile pentru reconstrucția conductei de gaz și a suporturilor au fost alocxate și lucrările de reparații vor începe în viitorul apropiat”, a declarat Vasil Solomko, șeful consiliului local Banila.

După cum a raportat anterior „Cernăuțigaz ”, restaurarea conductei implică reglementarea albiei râului și lucrările de construcție. Lucrările de reparație a gazoductului vor fi etapa finală. Din estimarea totală de 8,8 milioane de grivne, valoarea acestora este de 704 mii de grivne. În conformitate cu procedura, Departamentul Construcții Capitale, Urbanism și Arhitectură al Administrației Regionale de Stat Cernăuți a anunțat o licitație pentru lucrări de reparație în situații de urgență pentru eliminarea efectelor catastrofei și a selectat câștigătorul. El este obligat să finalizeze toate lucrările până la sfârșitul anului 2022.

„Gazul nu este furnizat în șase sate din fostul raion Vijnița timp de aproape un an și jumătate. În noiembrie 2020, Cernăuțigaz a conectat aceste șase sate la gazoductul temporar nou construit, furnizând gaze naturale pentru aproape 3.000 de locuitori ai satelor Banila, Sloboda Banila, Koritne, Zamostia, Berejonka și Berejniția. Cu toate acestea, acum, în satele Berejniția, Banila și Sloboda Banila gazul nu este livrat prin conducta  temporară. Cauza este scăderea temperaturii aerului. Odată cu vremea rece, capacitatea gazoductului nu este suficientă pentru a asigura distribuția necesară a gazelor naturale. Din cauza acestei situații, suntem nevoiți să închidem școlile și grădinițele din sat, deoarece copiii stau în frig și se înbolnăvesc. Aproape o mie de elevi învață în prezent la distanță, iar copii dela grădiniță sunt nevoiți să stea acasă”, a subliniat Vasil Solomko.

„Până când firma contractantă nu a efectuat lucrările de restaurare și consolidare a țărmului și restaurarea structurilor inginerești, repararea conductei este pur și simplu imposibilă. Achizitionam deja materiale pentru aceste lucrari si vom depune toate eforturile pentru a asigura caldura pentru locuitori în cel mai scurt timp”, a transmis serviciul de presa al Companiei pe acțiuni „Cernăuțigaz”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 275


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți