Social
Redactor: Mirela Amarie
06 octombrie 2017

O delegație din regiunea Cernăuți a discutat la o masă rotundă din Kiev punerea în aplicare a articolului 7 din Legea Ucrainei

O delegație din regiunea Cernăuți a discutat la o masă rotundă din Kiev punerea în aplicare a articolului 7 din Legea Ucrainei

Pe data de 4 octombrie 2017 în incinta Ministerului Educației și Științei s-au desfășurat discuții la o masă rotundă privind punerea în aplicare a articolului 7 din Legea Ucrainei „Cu privire la educație”. La acest eveniment a fost prezent și Ministrul Educației și Științei din Ucraina, Lilia Grinevici – informează BucPress.

La discuții au participat din regiunea Cernăuți, Directorul departamentului educației administrației regionale, Oksana Paliiciuk, specialistul principal al Departamentului, M. Ungurean, metodista  Institutului pentru Educație Postuniversitară din regiunea Cernăuți, Lilia Govornean, șefii complexului instructiv-educativ „Gimnaziul Boian” din raionul Noua Sulița și complexului instructiv-educativ din satul Godinești, Ținutul Herța – informează Departamentul pentru Educație și Știință al Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

Delegația a prezentat propunerile directorilor, metodiștilor și educatorilor din regiunea Cernăuți privind punerea în aplicare a articolului menționat mai sus, în special cu privire la respectarea principiilor abordărilor bilingve și multilingve ale procesului educațional în instituțiile de învățământ preșcolar și general și creșterea graduală a numărului de discipline educaționale în școala de gradul II, care vor fi studiate în limba de stat - potrivit informației oficiale.

Propunerile depuse au fost susținute de către participanții la masa rotundă, iar delegația de la Cernăuți a fost remarcată pentru o pregătire bună, informează Departamentul pentru Educație și Știință al Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

BucPress

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 746
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți