Social
Redactor: Mariana Struț
13 septembrie 2021

O instituție de învățământ din regiunea Cernăuți a intrat în carantină

O instituție de învățământ din regiunea Cernăuți a intrat în carantină
13 septembrie 2021

O instituție de învățământ din regiunea Cernăuți a intrat în carantină

Unul dintre reprezentanții conducerii instituției a fost confirmat că are coronavirus și aproape toți profesorii școlii sunt persoane de contact.

În comuna Mamaliga, unul dintre reprezentanții conducerii școlii a fost confirmat că are COVID-19. Din această cauză, întreaga școală a fost nevoită să meargă în carantină.

Natalia Gusak, șefa adjunctă al Administrației regionale de stat Cernăuți, a declarat despre acest lucru.

„De la începutul anului școlar, am înregistrat deja cazuri de COVID-19 în rândul elevilor și studenților. În special, PCR a confirmat coronavirusul la mai mulți studenți ai Universității Naționale din Cernăuți și, prin urmare, mai multe grupuri au recurs la autoizolare. Avem, de asemenea, cazuri în școlile din Cernăuți și din regiune când clase separate au fost transferate pentru autoizolare. Există, de asemenea, o situație în comuna Mamaliga, când întreaga școală a intrat în autoizolare. Acolo, la 1 septembrie, COVID-19 a fost confirmat la unul dintre reprezentanții conducerii școlii. Aproape toți profesorii instituției au fost în contact cu persoana respectivă, așa că întreaga școală a mers în carantină", a spus Gusak.

Potrivit acesteia, în ultimele zile și săptămâni, campania de vaccinare din regiunea Cernăuți s-a concentrat în principal pe vaccinarea profesorilor. Și în mai puțin de o săptămână, numărul școlilor în care mai mult de 80% din angajați au fost vaccinați împotriva COVID-19 s-a dublat.

„Înțelegem că în prezent prioritate prezintă școlile. Lucrăm cel mai mult cu angajații acestora acum. Deoarece de vaccinarea acestora depinde ceea dacă copiii vor merge la școală în zona "galbenă" sau în alte zone de carantină", - a adăugat șefa adjunctă al Administrației regionale de stat. Conform datelor actualizate ale panoului informativ COVID-19, din 377 de școli din regiune la 152 de instituții peste 80% din personal a fost vaccinat.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 254


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți