Social
Redactor: Mariana Struț
27 septembrie 2021

O policlinică din Cernăuți a achiziționat un dispozitiv pentru gastrovideoscopie

O policlinică din Cernăuți a achiziționat un dispozitiv pentru gastrovideoscopie
27 septembrie 2021

O policlinică din Cernăuți a achiziționat un dispozitiv pentru gastrovideoscopie

Procedura respectivă, anterior a fost efectuată pe un fibrovideoscop adaptat, iar noul dispozitiv oferă o calitate a imaginii mai bună și permite  diagnosticarea patologiei la timp.

La Cernăuți, la policlinica orășenească №1 deja este posibilă cercetarea cu ajutorul noului dispozitiv de gastrovideoscopie. Acest lucru a fost raportat de Departamentul de Sănătate al Consiliului orășenesc Cernăuți, potrivit ACC.

De asemenea, la instituția medicală în curând va fi posibilă și colonoscopia. Instituția medicală a achiziționat un endoscop video DEFINA EPK-3000 prin alocarea mijloacelor bănești primite de la Fondul Național de Asigurări de Sănătate. Cu o recomandare de la medicul de familie, cercetarea poate fi obținută gratuit.

„Până acum, am lucrat la un fibrovideoscop adaptat. Și acum avem un dispozitiv modern care oferă o calitate impecabilă a imaginii și, în consecință, va permite să fie detectată orice patologie și modificări epiteliale. Datorită schimbării filtrelor de lumină, este posibilă detalierea mai bună a membranei mucoase, în special, și diagnosticarea în timp util a modificărilor precanceroase", - spune Olga Kuryavenko, chirurg-endoscopist al policlinicii orășenești №1.

Costul echipamentului nou este de 2,5 milioane UAH. Policlinica a câștigat aceste fonduri singură datorită serviciilor finanțate de Fondul Național de Asigurări de Sănătate. O unitate electrochirurgicală a fost achiziționată împreună cu telescopul video.

„Adică, în timpul colonoscopiei, vom elimina adenoamele și vom preveni cancerul colorectal în stadiile incipiente”, a spus Olga Kuryavenko.

„Totul se face în ambulator și nu necesită spitalizare

Medicul notează: gastrovideoscopia se efectuează sub anestezie locală, iar colonoscopia - în somn medical. Persoanelor cu vârsta peste 50 de ani li se recomandă să se facă o colonoscopie la fiecare 10 ani.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 271


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți