Social
Redactor: Mirela Amarie
11 septembrie 2020

Oamenii de știință israelieni au dezvoltat un test ultrarapid pentru depistarea coronavirusului

Oamenii de știință israelieni au dezvoltat un test ultrarapid pentru depistarea coronavirusului

Oamenii de știință israelieni au dezvoltat un test pentru COVID-19, care detectează prezența coronavirusului la oameni în doar 10 secunde și costă aproximativ doar 8 grivne (0.25 cenți euro).

Acest lucru a fost afirmat în cadrul Forumului Evreiesc - 2020 de la Kiev de către consulul onorific al Israelului în regiunea de vest a Ucrainei, Oleg Vâșniakov, scrie publicația „Suspilne”.

„Există acum o dezvoltare foarte serioasă în Israel care determină prezența coronavirusului. Analiza se face în 10 secunde, costă 1 siclu  și dacă aceast test este implementat și certificat urgent în Ucraina, acum încercăm să ne gândim cum să o facem, atunci aceste inspecții la aeroporturi, orașe publice, hoteluri ar da un impuls foarte serios pentru a reduce răspândirea coronavirusului”, a spus diplomatul.

El a adăugat că reprezentanții țării vorbesc în prezent cu Ministerul Sănătății din Ucraina despre posibilitatea de a importa astfel de teste.

Testul  de depistare a coronavirusului a demonstrat până acum o acurateţe de 95% pe sute de pacienți testați. Aparatul de mărimea unei scrumiere, alimentat prin USB, efectuează în câteva secunde cu ajutorul luminii, o analiză a apei cu care pacientul a făcut gargară.

Procedura de testare este următoarea: pacienţii îşi clătesc gura cu 10 mililitri de apă de gură specială şi apoi elimină apa într-un tub. Eşantionul este plasat într-un aparat care îl analizează şi raportează dacă se potriveşte cu profilul unui eşantion infectat cu COVID-19. Aparatul, numit SpectraLIT, nu necesită substanţe chimice şi nu sunt necesare abilităţi medicale pentru a opera cu el.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 166

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți