Social
Redactor: Svetlana Pantea
14 decembrie 2021

OMS: Omicron se răspândește mai repede decât Delta, provocând simptome mai puţin severe

OMS: Omicron se răspândește mai repede decât Delta, provocând simptome mai puţin severe
14 decembrie 2021

OMS: Omicron se răspândește mai repede decât Delta, provocând simptome mai puţin severe

Varianta Omicron a noului coronavirus pare să se răspândească mai repede decât varianta Delta, provocând simptome mai puţin severe şi făcând vaccinurile mai puţin eficiente, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care subliniază totuşi că datele ştiinţifice sunt în continuare extrem de fragmentate, informează AFP, preluat de Agerpress.

Varianta Omicron este deja prezentă în 63 de ţări, a explicat OMS, menţionândt totodată că, ea se răspândeşte mai repede decât varianta Delta. Această răspândire mai rapidă a variantei Omicron a fost constatată nu doar în Africa de Sud, unde Delta este mai puţin prevalentă, ci şi în Marea Britanie.

Datele ştiinţifice nu sunt încă suficiente pentru a stabili gradul de gravitate al bolii provocate de Omicron, deşi, pentru moment, simptomele par să fie "uşoare şi moderate" atât în Africa, unde această variantă a fost detectată pentru prima dată, cât şi în Europa.

În ceea ce priveşte vaccinurile anti-COVID-19, puţinele date disponibile, precum şi profilul genetic al variantei Omicron, îi fac pe oamenii de ştiinţă să bănuiască "o scădere a eficienţei" în privinţa protecţiei oferite împotriva "infectării şi transmiterii" virusului.

Companiile Pfizer şi BioNTech - care au dezvoltat vaccinul Comirnaty, unul dintre cele mai eficiente seruri anti-COVID-19 până în prezent - au dat asigurări la sfârşitul săptămânii trecute că vaccinul lor este "în continuare eficient" după trei doze împotriva variantei Omicron, mai scrie agerpress.

Ţările cu venituri mari îşi încurajează deja, populaţia să se programeze pentru a primi doze de supra-rapel ("booster") ale unor vaccinuri anti-COVID-19. Acest lucru se întâmplă în special în Europa, confruntată cu un nou val de infectări, provocate de varianta Delta, în urma renunţării premature la restricţiile sanitare, dar şi a unor rate de vaccinare care sunt în anumite ţări insuficiente.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 237


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți