Social
Redactor: Elvira Chilaru
16 aprilie 2022

ONU solicită acces la ucrainenii care suferă de foame

ONU solicită acces la ucrainenii care suferă de foame
16 aprilie 2022

ONU solicită acces la ucrainenii care suferă de foame

Programul Alimentar Mondial al ONU a cerut ca acesta să fie accesibil oamenilor care locuiesc în orașele ucrainene asediate, deoarece aceștia se pot confrunta cu moartea din cauza malnutriției.

Potrivit Programului, de la începutul războiului, 1,4 milioane de ucraineni au primit ajutor alimentar. Până la sfârșitul lunii aprilie, numărul de persoane ar putea ajunge la 2,3 milioane.  Trebuie să ajungem în special la Mariupol, unde ar putea fi acum 100.000 de locuitori, care nu au acces la alimentele necesare.

Problema alimentară se complică deoarece  peste 7 milioane de ucraineni au fost strămutați în interiorul țării, acest lucru a dus la întreruperi logistice. Programul Alimentar Mondial estimează că aproximativ 60% dintre aceștia își fac griji că nu vor putea să se întrețină singuri.

"Îndemnăm toată lumea să ne dea acces la oamenii din orașele asediate. Una este când oamenii suferă de ravagiile războiului, alta este când mor de foame", a spus David Beasley, directorul executiv al programului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 163


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți