Social
Redactor: Mariana Struț
11 octombrie 2021

Organizațiile de caritate din regiunea Cernăuți necesită voluntari

Organizațiile de caritate din regiunea Cernăuți necesită voluntari
11 octombrie 2021

Organizațiile de caritate din regiunea Cernăuți necesită voluntari

În regiunea Cernăuți funcționează trei organizații caritabile care au nevoie de ajutorul voluntarilor. Participanții lor acordă ajutoare celor nevoiași, potrivit UA Bucovina.

Mentori pentru copii

Regiunea are un program de mentorat pentru copiii care sunt lipsiți de îngrijire sau se află în centre de criză sau în școli-internat. Mentorii ajută la adaptare - învață să planifice cheltuielile, să pregătească mâncarea, îi ajută la instruire.

Mentor poate deveni un adult care trebuie să depună o cerere care ar trebui înregistrată la centrul social local. Este necesar să se prezinte un aviz cu privire la starea de sănătate și un certificat de cazier judiciar. Mentorul aprobat va fi invitat la un scurt interviu.

Mentori pentru bunici

Voluntarii proiectului „Ajutorul bunicii” ajută pensionarii singuri. Le  curăță casele, repară articole de uz casnic și comunică pur și simplu cu persoanele în vârstă. Potrivit fondatorului proiectului Nadiia Molceanova, acesta din urmă este cel mai important lucru pentru pensionari.

Nadiia publică postări despre femei în vârstă pe pagina sa de Instagram. Acolo, voluntarii care doresc să ajute pot scrie pentru a afla de ce ajutor au nevoie persoanele în vârstă.

Cercetare ecologică

Participanții la inițiativă fac curat în parcuri, piețe și alte locuri publice. Se întâlnesc în fiecare sâmbătă. Cea mai mare curățare durează două ore. Apoi fac o fotografie comună.

Înainte de aceasta, într-un chat comun, voluntarii decid ce locație trebuie să fie curățată. Datele și locurile de curățenie sunt publicate pe pagina lor de Facebook.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 288


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți