Social
Redactor: Leonid Parpauț
07 aprilie 2022

Pacienți și medici din Mariupol au fost duși cu forța în Rusia

Pacienți și medici din Mariupol au fost duși cu forța în Rusia
07 aprilie 2022

Pacienți și medici din Mariupol au fost duși cu forța în Rusia

Ocupanții  au deportat în Rusia și pe teritoriul republicii teroriste Donețk personalul medical și pacienții spitalului №4 din Mariupolul asediat.

 Invadatorii înarmați i-au forțat pe oameni să urce într-o mașină, informează Consiliul orășenesc Mariupol pe pagina de Telegram. Oameni obosiți și speriați au fost nevoiți să îndeplinească ordinele teroriștilor, potrivit radioului public Radio Gromadske.

”Nu se știe care va fi soarta acestor oameni. Anterior, au fost confirmate cazurile de trimitere forțată a ucrainenilor în regiunile depresive ale Rusiei”, se specifică în comunicat. Potrivit primarului orașului, Vadim Boicenko, agresorii ruși au evacuat forțat peste 40.000 de locuitori.

”Există un tabel nominal al persoanelor deportate. Înțelegem deja că ocupanții au deportat cel puțin 40.000 de civili din Mariupol. Vom crea un meecanism eficient pentru întoarcerea acestor oameni în Ucraina, va fi dificil... Această activitate este coordonată împreună cu șeful administrației militare regionale Donețk”, a specificat primarul orașului.

Accesul umanitar în Mariupol este blocat de la începutul lunii martie. Zilnic, infrastructura orașului este bombardată de ocupanții ruși.

Vom reaminti, 90% din fondul de locuințe al orașului a fost distrus, mulți civili au fost uciși. Pentru a-și acoperi crimele din oraș, agresorii ruși ard cadavrele civililor în crematorii mobile.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 385


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți