Social
13 aprilie 2022

Papa Francisc: Războiul este un eșec al politicii și al umanității

Papa Francisc: Războiul este un eșec al politicii și al umanității
13 aprilie 2022

Papa Francisc: Războiul este un eșec al politicii și al umanității

Papa Francisc a făcut din nou apel la pace, într-un mesaj trimis cu ocazia „Pelerinajului interreligios de solidaritate cu poporul ucrainean”, început în România și încheiat, marți, 12 aprilie, în orașul Cernăuți, fiind primul eveniment autorizat de la începutul conflictului.

„Mă simt apropiat spiritual de voi toți, frați și surori uniți în încredere și speranță în Cel Preaînalt, dătătorul și păzitorul vieții, și doresc să mă alătur vouă din inimă în implorarea darului neprețuit al păcii pentru iubitul popor al Ucrainei” – se spune în mesajul pontifului adresat participanților la Pelerinajul organizat de „The Elijah Interfaith Institute”, transmite vaticannews.va.

„Ceasul pe care-l trăim ne lasă consternați, pentru că este străbătut de forțele răului. Suferințele provocate atâtor oameni slabi și lipsiți de apărare; numeroasele masacre de civili și victime tinere și nevinovate; fuga disperată a femeilor și a copiilor (...) să ne ridicăm vocile cu putere pentru a cere, în numele lui Dumnezeu, încetarea acestor acțiuni abominabile” – se mai spune în mesaj, pontiful definind războiul „un eșec al politicii și al umanității, o capitulare rușinoasă, o înfrângere în fața forțelor răului”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 205


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți