Social
Redactor: Elvira Chilaru
06 decembrie 2021

Papa Francisc și-a cerut scuze ortodocșilor pentru acțiunile catolicilor

Papa Francisc și-a cerut scuze ortodocșilor pentru acțiunile catolicilor
06 decembrie 2021

Papa Francisc și-a cerut scuze ortodocșilor pentru acțiunile catolicilor

Acest lucru s-a întâmplat în timpul întâlnirii pontifului cu Întâistătătorul  Bisericii Ortodoxe Grece, , Ieronim al II-lea, informează Vatican News

 Papa Francisc și-a cerut scuze ortodocșilor pentru deciziile și acțiunile catolicilor care au dus la divizări între creștini.

 „Mi-e rușine să recunosc, în numele Bisericii Catolice, că acțiunile și deciziile care au puțin sau nimic de-a face cu Isus și Evanghelia, dictate în primul rând de dorința de profit și putere, au slăbit comunicarea. Istoria își are povara sa. Și  astăzi simt nevoia să reiterez  solicitarea  de iertare adresată lui Dumnezeu și fraților pentru greșelile făcute de mulți catolici”, a spus pontiful.

El a subliniat că creștinii ar trebui să-și construiască comunicarea „nu pe calcule, strategii și beneficii, ci pe un singur model – Sfânta Treime”. Papa a cerut, de asemenea, confesiunilor creștine să se unească pentru a predica dragostea lui Hristos. El a subliniat că creștinii se confruntă cu alte provocări, precum combaterea schimbărilor climatice, rezolvarea crizei migrației și „condamnarea politicilor miope ale statelor puternice” în ceea ce privește producția de energie.

Pe 2 decembrie, Papa Francisc a acceptat demisia Arhiepiscopului Parisului, Michel Aupetti, care a recunoscut relația „ambiguă” cu o femeie în anii ’90.

Potrivit unei investigații a unei comisii independente, efectuată timp de 2,5 ani la cererea Bisericii Catolice Franceze, aproximativ 216.000 de persoane din Franța ar fi putut fi abuzate sexual de către clerul catolic.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 302


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți