Social
Redactor: Mariana Struț
06 septembrie 2021

Paralimpicii ucraineni au câștigat 98 de medalii la Jocurile din Tokio

Paralimpicii ucraineni au câștigat 98 de medalii la Jocurile din Tokio
06 septembrie 2021

Paralimpicii ucraineni au câștigat 98 de medalii la Jocurile din Tokio

Echipa națională a Ucrainei și-a încheiat performanța la cele de-a 16-lea Jocuri Paralimpice de Vară de la Tokyo (Japonia). Ucraina a câștigat medalii în 10 sporturi din 15 în care a fost reprezentată.

În cele 12 zile de competiție, sportivii ucraineni au câștigat 98 de medalii: 24 de aur, 47 de argint, 27 de bronz și, în cele din urmă, au ocupat locul 5 la numărul de premii și locul 6 - în clasamentul pe echipe, potrivit ACC cu referire la Ukrinform.

Înotătorul Maxim Kripak a devenit cel mai titrat atlet al Tokyo 2020. Pentru prima dată, reprezentantul Ucrainei a câștigat „proba medaliilor personale” a Jocurilor Paralimpice - 7 premii: 5 de aur, 1 de argint și 1 de bronz.

În total la Jocuri au fost expuse 539 de seturi de premii. Medaliile Tokyo 2020 au fost câștigate de reprezentanți din 86 de țări. Cele mai multe medalii a luat China - 207. Al doilea cel mai mare număr de premii Britania - 124.

Următoarele Jocuri Paralimpice de Vară vor avea loc în perioada 28 august - 8 septembrie 2024 în capitala franceză Paris.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 184


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți