Social
Redactor: Mirela Amarie
18 februarie 2022

Pastilele anti-COVID-19 „Paxlovid” - aprobate pentru uz medical de urgență în Ucraina

Pastilele anti-COVID-19 „Paxlovid” - aprobate pentru uz medical de urgență în Ucraina
18 februarie 2022

Pastilele anti-COVID-19 „Paxlovid” - aprobate pentru uz medical de urgență în Ucraina

În Ucraina a fost permisă utilizarea medicală de urgență a pastilelor Paxlovid împotriva COVID-19, a anunțat ieri, 17 februarie, ministrul Sănătății, Viktor Leașko.

Potrivit ministrului, medicamentul este destinat utilizării, în primul rând, pacienților cu risc pentru a evita deteriorarea și tranziția bolii de la forma ușoară la moderată și severă.

 „Întrucât medicamentul a fost deja aprobat pentru uz medical de urgență, începem să cădem de acord asupra unui program de furnizare a medicamentului către Ucraina, care va oferi mai multe informații”, a spus Viktor Leașko.

Pfizer a raportat că la pacienții care au primit medicamentele la scurt timp după apariția simptomelor, incidența combinată a spitalizărilor sau a deceselor a scăzut cu 89% în decurs de o lună.

Vă reamintim că, săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a înregistrat medicamentul Molnupiravir pentru utilizare de urgență în Ucraina.

Atât Paxlovid, cât și Molnupiravir, conform protocolului de tratament publicat, pentru a avea efecte, trebuie administrate în primele 5 zile de la apariția primelor simptome.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 279


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți