Social
Redactor: Vitalie Zâgrea
17 aprilie 2022

Patriarhia Română și Misiunea socială „Diaconia” au adus la Cernăuți peste 14,5 tone de ajutoare umanitare (VIDEO)

Patriarhia Română și Misiunea socială „Diaconia” au adus la Cernăuți peste 14,5 tone de ajutoare umanitare (VIDEO)
17 aprilie 2022

Patriarhia Română și Misiunea socială „Diaconia” au adus la Cernăuți peste 14,5 tone de ajutoare umanitare (VIDEO)

În regiunea Cernăuți continuă să sosească zilnic sute de refugiați din regiunile grav afectate din cauza războiului ruso-ucrainean. Ucrainenii care s-au refugiat în satele din nordul Bucovinei, dar și în orașul Cernăuţi, au primit zilele acestea ajutoare din partea Patriarhiei Române şi misiunii Sociale Diaconia de la Chişinău. Este vorba despre, 12 tone de produse alimentare, de igienă, dar şi de chituri de cazare. Donaţiile sunt mai mult decât binevenite atât pentru sutele de refugiaţi din estul Ucrainei, dar şi pentru românii din nordul Bucovinei, pentru care viaţa devine tot mai grea din cauza războiului.

Cele 12 tone de produse alimentare şi de igienă au fost transportate cu un convoi special de maşini organizat de Patriarhia Română împreună cu Federaţia Filantropia din Bucureşti.

Ciprian Ion Ioniţă, consilier patriarhal, Preşedintele Federaţiei "Filantropia" din Bucureşti: „Patriarhia româna, împreună cu Federaţia Filantropia, prin platforma Ajută cu bucurie am realizat acest transport de 12 tone de alimente, produse igienico-sanitare, dar şi chituri de cazare, atât pentru refugiaţii ucraineni, dar şi pentru comunităţile româneşti din Ucraina.”

         Cu un ajutor important a venit şi Misiunea Socială „Diaconia” din Chişinău, care e o asociaţie a Mitropoliei Basarabiei. De la începutul războiului, Diaconia a donat prin intermediul partenerilor externi peste 9 tone de produse alimentare, dintre care 2,5 tone de produse au ajuns săptămâna aceasta la românii din regiunea Cernăuți.  

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia” din Chișinău: „Am avut o primă donaţie pentru colegii noştri de la Asociaţia Junimea din Cernăuţi, Diaconia împreună cu Banca de Alimente a livrat şi de această dată o cantitate importantă de orez, dar şi alte produse venite de la donatorii din străinătate este al 3-lea transportpe care îl avem în Ucraina, celelalte le-am avut în regiunea Odessa şi aceste ajutoare vor continua atât cât va fi necesar.”

Grație eforturilor depuse de Liga Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuți, și partenerilor din Chișinău și București, zilele trecute au ajuns la parohiile românești din unele sate ale regiunii Cernăuți 14,5 tone de produse alimentare.

De  aceste donații venite din partea Patrarhiei Române, a Federației Filantropia din București și a Misiunii sociale „Diaconia” se vor bucura refugiaţii ucraineni adăpostiţi în localitățile Cupca, Ciudei, Buda-Mică, Valeni, dar și cei din suburbia Horecea a orașului Cernăuți. Or, parohiile românești din aceste localități vor avea grijă ca produsele alimentare și de igienă să ajungă în primul rând la oamenii refugiați, la bătrânii satelor noastre și la copii orfani și semiorfani.

Pavel Pavlenco,  parohul Bisericii româneşti "Înălţarea Domnului" din Cernăuţi: „La tristeţia pe care o avem, totodată, avem şi mici bucurii, pentru că necazul în care ne aflăm noi, nu suntem singuri îl împărtăşeşte cu noi o lume întreagă. Vreau să le aduc mulţumire preoţilor, protopopilor, bunilor creştini, s-au adunat, s-au organizat şi au adus aceste ajutoare, aici, la noi la Cernăuţi.”

Și părintele Ilie Cuciurean de la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Cupca, regiunea Cernăuți  este profund impresionat de ajutorul fraților din România , exprimând mulțumire celor implicați în colectarea și aducerea în satele românești din regiunea Cernăuți a unui asemenea convoi de ajutoare umanitare.

În regiunea Cernăuţi crește de la o zi la alta numărul celor refugiați, care-și găsesc adăpost în localitățile din nordul Bucovinei. De la începutul războiului și până în prezent în regiunea Cernăuți au sosit peste 100 de mii de refugiați din regiunile Kiev, Harkiv, Herson, Mykolaiv, Donețk, Lugansk, dintre care peste 25 de mii sunt copii.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Material video
Patriarhia Română și Misiunea socială „Diaconia” au adus la Cernăuți peste 14,5 tone de ajutoare umanitare.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 279


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți