Social
Redactor: Elvira Chilaru
14 ianuarie 2021

Pe dealuri unde există rețea: cum studiază elevii din satele fără conexiune la Internet

Pe dealuri unde există rețea: cum studiază elevii din  satele fără conexiune la Internet

În majoritatea școlilor din Transcarpatia, din cauza carantinei stricte, a fost introdus învățământul la distanță.

Jurnaliștii de la Televiziunea Publică  menționează că școlile dispun de echipament pentru studii on-line, dar nu toate satele au conexiune la internet.

„Semnalul este foarte slab”, spune  o femeie din sat „și, ca rezultat, trebuie să aflăm cum au învățat bunicii noștri, e bine că avem curent Nu am putut descărca Zoom și copiii nu pot comunica cu profesorul sau colegii de clasă. Apelez învățătorii la telefon  și astfel aflăm ce teme trebuie să  studieze copiii noștri", spune Yulia Hodanych-Basirova, mama a doi elevi de la un liceu din raionul Ujgorod.

Vladyslav Jovtani, un elev de clasa a XI-a, povestește cum se pregătește pentru examenul extern de matematică în timpul carantinei.

Școlarul spune că învățământul la distanță a periclitat totul.

 „Am colegi de clasă care locuiesc în sate îndepărtate și nu au acces la internet și comunică prin telefon”, adaugă elevul.

 „Un student absolvent mă sună și îmi spune: pentru ca eu să vă contactez pe internet pentru a accesa  Zoom, trebuie să urc pe dealul de deasupra casei”, spune  Oksana Pavlei, profesoară de matematică.

Elevii și profesorii speră ca orele să se reia pe 25 ianuarie, după carantină. Cu toate acestea, pe 12 ianuarie, Maksim Stepanov, ministrul Sănătății, a anunțat că regimul carantinei stricte ar putea continua.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 134


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți