Social
06 aprilie 2021

Pedagogul român din Cernăuți Corneliu Nichitovici nu mai este printre noi... (VIDEO)

Pedagogul român din Cernăuți Corneliu Nichitovici nu mai este printre noi... (VIDEO)

Corneliu Nichitovici s-a retras către cele veșnice. Originar din Voloca, raionul Hliboca, regiunea Cernăuți, Corneliu Nichitovici a fost profesor, fost inspector școlar, primul adjunct al Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

A fost un descendent al familiei bucovinene Nichitovici-Călin. Această familie a avut un rol deosebit în istoria culturală și ecleziastă a Bucovinei, a militat în perioada habsburgică, pentru emanciparea naţional-culturală a neamului,  a contribuit la deschiderea unor şcoli, la renovarea şi construirea unor biserici, inclusiv cea din Voloca, pe pământul părintelui Atanasie Nichitovici.

Corneliu Nichitovici s-a născut la 12 ianuarie 1943. A absolvit Universitatea din Cernăuți, Facultatea de Filologie. Ca inspector școlar a avut un rol important în trecerea școlilor din ținut la grafia latina și la limba română de predare. La intersecția între milenii a fost primul adjunct al guvernatorului regiunii Cernăuți, reprezentând cu demnitate interesele românilor din Bucovina.

Dumnezeu să-l odihnească în pace...

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1365


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți