Social
Redactor: Marin Gherman
20 noiembrie 2020

Pedagogul român Elena Piligaci din Cernăuți s-a retras către cele veșnice

Pedagogul român Elena Piligaci din Cernăuți s-a retras către cele veșnice

S-a dus dintre noi un mare pedagog și om de cultură din Cernăuți, Elena Piligaci, președinta Asociației Cadrelor Didactice de Etnie Română din Regiunea Cernăuți, autoare de manuale școlare, fondatoare a Consiliului Național al Românilor din Ucraina, participant activ la viața comunității românilor din Ucraina.

Asociația pe care o conducea avea ca scop coordonarea eforturilor pentru păstrarea identității etnice și lingvistice, realizarea de activități comune pentru sprijinul întregii comunități românești din Ucraina. A scris manuale pentru copiii români, cărți, recomandări metodice, a organizat simpozioane și întruniri didactice, a coordonat activități metodice la nivelul regiunii. A avut o poziție pro-activă și verticală în cadrul luptei pentru drepturile românilor din Ucraina și păstrării limbii materne în școli. Era mereu preocupată de soarta micuților românași, fiind pasionată de didactica în clasele primare. Dragostea față de copii era o calitate aparte a ei, care o ținea mereu cu inima deschisă, mereu optimistă.

O pierdere grea, o pierdere irecuperabilă… S-a îmbrăcat în doliu întreg spațiul românesc din actuala regiune Cernăuți.

Consiliul Național al Românilor din Ucraina și Centrul Media BucPress sunt profund  îndureraţi de trecerea la cele veşnice a pedagogului Elena Piligaci şi exprimă sincere condoleanţe îndoliatei familii.

Dumnezeu să o odihnească în pace...

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 8966


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți