Social
Redactor: Mariana Struț
16 martie 2022

Pentru a reduce panica în comuna Kelmenți uneori nu sunt pornite sirenile

Pentru a reduce panica în comuna Kelmenți uneori nu sunt pornite sirenile
16 martie 2022

Pentru a reduce panica în comuna Kelmenți uneori nu sunt pornite sirenile

În comuna Kelmenți din regiunea Cernăuți, uneori sirenele nu sunt pornite  în timpul alarmei de pericol de atac aerian. Acest încălcare este admisă  pentru ca oamenii „să nu facă panică și să nu se streseze”.

Despre acdest fapt a declarat șeful comunei, Bogdan Oliinik, pentru postul de televiziune publică UA Bucovina.

„Nu cred că există pretext de a porni sirenele în fiecare zi și a băga frică în locuitori”, a spus Oliinik.

Adăpostul antibombe în comuna Kelmenți este unul singur pentru un număr de două sute de oameni. De asemenea, nu există nici indicatori către adăpost. Potrivit lui Oliinik, localnicii știu și singuri unde se află. Subsolurile, potrivit acestuia, nu sunt amenajate pentru că vor deveni „morminte comune”.

Administrația militară susține liderii comunităților nu au dreptul să decidă desinestătător când să pornească sirenele și când nu. Acest lucru a fost declarat într-un comentariu de către directorul adjunct al Departamentului de Comunicații al Administrației regionale militare, Maria Jireada. Potrivit acesteia, liderii comunității urmează să fie instruiți suplimentar.

Reamintim că conform recomandărilor Serviciului de Stat de Urgență, în timpul pericolului de atac aerian se poate aștepta în demisubsoluri sau subsoluri, parcări subterane și pasaje.

După publicarea știrii, Bogdan Oliinik a scris pe pagina sa de Facebook că sistemele de alarmă vor fi activate mereu la alerte aeriene.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 250


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți