Social
Redactor: Mariana Struț
27 noiembrie 2019

Pentru finanțarea medicinii, în regiunea Cernăuți sunt prevăzute 500 milioane grivne pentru anul 2020

Pentru finanțarea medicinii, în regiunea Cernăuți sunt prevăzute 500 milioane grivne pentru anul 2020

Peste 500 miliioane grivne din bugetul regiunii Cernăuți urmează să fie alocate în anul 2020 pentru medicină și asigurarea socială. Săptămâna viitoare va fi format proiectul bugetului pentru examinarea consiliului regional.

Pentru medicină în 2020 se prevede o sumă de  aproximativ 360 milioane grivne, cu 13 milioane mai mult decât anul acesta. Aproximativ jumătate din aceste fonduri sunt subvenții din bugetul de stat, însă subvenția este prevăzută doar pentru primul trimestru.

Șeful adjunct al directorului Departamentului sănătate al Administrației regionale de stat Cernăuți, Iurii Leliuk a specificat că în continuare va fi finanțare directă alocată de serviciul național de sănătate  a celor instituții care vor semna un acord de colaborare cu această unitate de asigurare de stat. În același timp este planificată implicarea fondurilor din bugetul regional pentru acoperirea serviciilor comunale și cheltuielilor majore.

Din fondurile bugetului regiunii vor fi întreținute 29 de instituții medicale. Iar din bugetul de stat vor fi alocate pentru prima dată 38 milioane grivne pentru Centrul medicinii de urgență - pentru achiziționarea autovehiculelor. În plus cu acest scop din bugetul local regional vor mai fi direcționate circa 9 milioane grivne. Pentru achiziționarea utilajelor medicale sunt prevăzute 14 milioane grivne pentru anul viitor, iar pentru combaterea infarctului, hepatitei virale și tratamentul veteranilor vor fi alocate 5 milioane grivne. Pentru bolnavii cu diabet este prevăzută suma de 6 milioane grivne.

Pentru asigurarea socială a populației este planificată alocarea a 154 de milioane grivne în anul 2020. Dintre acestea 116 milioane vor fi direcționate pentru 13 instituții medicale inclusiv orfelinatul pentru copii, internatul psihoneurologic, pensiunea geriatrică și centrul de reabilitare pentru copii cu dezabilități. 

Programul ”Turbota” va fi finanțat cu 4 milioane grivne. Pentru înntremarea sănătății copiilor vor fi alocate 9 milioane grivne.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 265

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți