Social
Redactor: Mariana Struț
22 februarie 2021

Pentru tratarea pacienților cu coronavirus sunt implicați medicii traumatologi și cardiologi

Pentru tratarea pacienților cu coronavirus sunt implicați medicii traumatologi și cardiologi

În regiunea Cernăuți este înregistrată o situație critică cu răspândirea coronavirusului. Pentru a doua săptămână la rând, numărul de infectați este în creștere și aproximativ o sută de persoane sunt spitalizate în fiecare zi.

Spitalul din Kițmani a fost unul dintre primii care a primit pacienții cu COVID-19. Astfel de pacienți sunt tratați aici timp de aproape un an. Cei infectați sunt îngrijinți la 5 secțiuni, potrivit UA Bucovina.

Olga Smykalo, șefa secției terapeutice, lucrează în zona „roșie” a spitalului. Potrivit acesteia, în ultimele săptămâni, numărul pacienților a crescut, paturile nu s-au eliberat de mult timp. „Este un flux continu de pacienți, unii sunt externați alții – internați”, susține Olga Smykalo.

În secțiune sunt 23 de pacienți, fiecare are confirmată infectarea cu coronavirus.

Departamentul de cardiologie pregătește 30 de paturi pentru pacienții cu coronavirus. Potrivit medicului șef Volodymyr Khromyuk, următorea secțiune care va fi reprofilată este cea pentru copii. Specialiști noi nu sunt angajați, pacienții sunt tratați de medici: cardiologi, traumatologi și neurologi.

Numărul pacienților din spitalul regional din Cernăuți la fel este în crește, aici sunt internați aproximativ 150 de pacienți cu coronavirus. În același timp, numărul medicilor este neschimbat. În state sunt zece specialiști în boli infecțioase.

Specialistul în boli infecțioase Natalia Kostina are grijă de 15 pacienți, unii dintre ei în stare gravă.

"Astăzi sunt de serviciu și mâine voi examina pacienții. Atunci ar trebui să am o zi liberă, dar voi veni din nou, pentru că nu pot lăsa nimănui pacienții mei dificili", a spus ea.

Potrivit Nataliei, în secția de boli infecțioase există în prezent 45 de puncte de acces la oxigen, și toate sunt ocupate. O altă parte a pacienților primește oxigen de la concentratoare.

Unii pacienți sunt spitalizați în secțiile unde erau săli de clasă. Deci, spitalul a fost extins de la începutul epidemiei.

În regiunea Cernăuți începând cu 22 februarie în cursul săptămânii vor fi desfășurate 500 de paturi suplimentare pentru pacienții cu coronavirus. În prezent, 55% din locuri sunt ocupate, însă zilnic peste o sută de pacienți sunt spitalizați.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 211


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți