Social
Redactor: Elvira Chilaru
25 noiembrie 2021

Percheziții la departamentul serviciului de frontieră „Solotvino”

Percheziții  la departamentul serviciului de frontieră „Solotvino”

Biroul de Investigații de Stat  a inițiat percheziții  la departamentul serviciului de frontieră „Solotvino”. Acest lucru a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă la Ujgorod de către Ruslan Lyașko, directorul Departamentului Teritorial al Serviciului Securității de Stat  din Lviv.

Potrivit Ukrinform, anchetatorii verifică informații despre posibila implicare a grănicerilor în schema ilegală de extracție și vânzare a pietrișului din râul Tisa în zona de frontieră.

„Oficialii departamentului de control al traficului aerian al Detașamentului de Frontieră Mucacevo, în colaborare cu antreprenori, au organizat extracția ilegală a amestecului nisip-pietriș de pe malul râului Tisa și continuă să-l vândă populației și întreprinderilor”, a spus Ruslan Lyașko.

El a subliniat că în zona de 50 de metri a frontierei de stat este interzisă desfășurarea oricăror activități comerciale. Potrivit avizelor de care dispun antreprenorii, amestecul extras de nisip-pietriș ar trebui utilizat pentru protecția malului și consolidarea albiei râului Tisa. În schimb, antreprenorii, cu asistența ilegală a grănicerilor, au organizat realizarea  pietrișului din albia râului de frontieră ce pot avea drept consecință un impact  nefavorabil.

Potrivit poliției, de ani de zile se efectuează extracția ilegală de nisip și pietriș. Râul Tisa  este  la frontiera dintre Ucraina și România și orișice activități  în apele de frontieră se cer reglementate de ambele state. În acest sens a fost semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Ucrainei privind cooperarea în domeniul gospodăririi apelor de frontieră din 30.09.1997, unde se spuune clar:

„Extragerea din apele de frontieră de nisip, balast, pietriș, gheaţă, stuf şi de alte materiale se poate realiza, dacă aceasta nu are o acţiune dăunătoare asupra scurgerii, nivelurilor şi calităţii apelor, precum şi asupra construcţiilor din albia acestor ape”.

În prezent  se investighează implicare tuturor persoanelor în afacerea amintită.

Serviciul de presă al detașamentului de frontieră Mucacevo  a informat că investigațiile au lor la departamentul de frontieră „Solotvino”. Purtătoarea  de cuvânt a detașamentului de frontieră, Lesya Fedorova, a confirmat perchezițiile și a spus că anchetatorii au confiscat documentele.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 149


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți