Social
12 aprilie 2022

Peste 4,6 milioane de refugiaţi ucraineni şi-au părăsit ţara din cauza războiului

Peste 4,6 milioane de refugiaţi ucraineni şi-au părăsit ţara din cauza războiului
12 aprilie 2022

Peste 4,6 milioane de refugiaţi ucraineni şi-au părăsit ţara din cauza războiului

Peste 4,6 milioane de refugiaţi ucraineni şi-au părăsit ţara după invazia comandată de preşedintele rus Vladimir Putin pe 24 februarie, a anunţat Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) într-un raport publicat marţi, informează AFP.

Potrivit UNHCR, numărul refugiaţilor ucraineni a ajuns marţi la 4.615.830, fiind cu 68.095 mai mare decât cel precizat în raportul de luni.

Noii refugiaţi ucraineni „se află într-o stare mai vulnerabilă, dispun de mai puţine mijloace financiare şi sunt, de asemenea, mai puţin pregătiţi în ceea ce priveşte locurile în care vor să meargă" în raport cu ucrainenii care şi-au părăsit deja ţara în primele săptămâni ale războiului, a declarat un purtător de cuvânt al UNHCR, Matt Saltmarsh, într-o conferinţă de presă organizată de ONU la Geneva.

Europa nu s-a mai confruntat cu un astfel de flux de refugiaţi din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Aproximativ 90% dintre persoanele care au părăsit Ucraina sunt femei şi copii, în contextul în care autorităţile nu permit ieşirea din ţară a bărbaţilor cu vârste care le permit să lupte pe front.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), aproximativ 210.000 de cetăţeni non-ucraineni au părăsit la rândul lor Ucraina, întâmpinând uneori dificultăţi în a ajunge în ţările lor de origine.

Totodată, ONU a estimat la 7,1 milioane numărul persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei, potrivit unui raport publicat de OIM pe 5 aprilie.

În total, aproape 12 milioane de persoane - reprezentând mai mult de un sfert din populaţia Ucrainei - şi-au părăsit locuinţele, fie traversând frontiera pentru a ajunge în ţările limitrofe, fie găsindu-şi refugiu în alte regiuni din Ucraina.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 241


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți