Social
Redactor: Svetlana Pantea
15 ianuarie 2020

Podul de peste Prut şi punctul de trecere şi control „Deakivţi” sunt din nou în centrul atenţiei autorităţilor de stat

Podul de peste Prut şi punctul de trecere şi control „Deakivţi” sunt din nou în centrul atenţiei autorităţilor de stat

Şeful Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, Serghii Osaciuk şi preşedintele comisiei privind reorganizarea Serviciului vamal în regiunea Cernăuţi, Igor Dobrovolski au vizitat punctul de trecere şi control a frontierei de stat „Deakivţi” din satul Probotești, raionul Herţa,  dar şi podul care face legătura dintre raionul Herţa şi Noua Suliţa, construcţia cărora este suspendată de mai mulţi ani.

În ciuda finanţării sufieciente, predecesorii lor nu au putut duce la bun sfârşit lucrările de reconstruţie, aceste obiecte fiind lăsate în paragină până în prezent.

Potrivit  lor, lucrările de construcţie a obiectelor amintite sunt realizate în proporţie de 80 la sută, iar pentru terminarea  şi darea lor în exploatare este nevoie de 3-4 luni. De asemenea,  cei doi au spus că în anul 2016, cu două luni înainte de darea în exploatare a obiectului, construcţia a fost oprită din motive necunoscute, deşi proiectul privind reconstrucţia punctelor de trecere şi control „Deakivţi” şi „Crasnoislk”  în mare parte era finanţat de UE, valoarea totală a proiectului fiind de 3,5 milioane euro. În anul 2017, din cauza utilizării necorespunzătoare a fondurilor,  supraestimării costului muncii şi absenţei unui raport din partea Ucrainei, UE a refuzat să continue finanţatea acestor lucrări. Potrivit șefului Administrației Regionale de Stat Cernăuţi, Serghii Osaciuk, această situație blochează posibilitatea unei cooperări economice, transfrontaliere şi culturale, complicând, între altele, şi comunicarea între oamenii de pe ambele părți ale frontierei. Participanții la întâlnire au convenit asupra întreprinderii paşilor pentru deblocarea procesului de construcție și lansare a obiectelor. Mai mult, acestea fac parte dintr-un acord de grant în contextul cooperării transfrontaliere cu UE. 

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu 
Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1521

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți