Social
Redactor: Mariana Struț
28 octombrie 2021

Podul din Hlinița, regiunea Cernăuți, va fi reparat capital

Podul din Hlinița, regiunea Cernăuți, va fi reparat capital
28 octombrie 2021

Podul din Hlinița, regiunea Cernăuți, va fi reparat capital

Podul din localitatea Hlinița, care a fost închis din cauza unor reparații majore, urmează să fie lărgit. De asemenea, va fi mărită lățimea trotuarelor pe ambele părți. Proiectul prevede o înlocuire completă a tablierului podului.

Acest lucru a fost raportat pe pagina Serviciului Rutier Regional de pe Facebook, potrivit UA Bucovina.

Lungimea podului vechi cu intrări a fost de 277 de metri, iar lățimea carosabilului - șase metri. După revizie, dimensiunile podului vor crește la aproape 14 metri, iar lungimea totală a podului și abordările către acesta se va mări la 347 de metri.

Printre lucrările care urmează să fie executate:

consolidarea fundației suporturilor, instalarea unei plăci monolit din beton armat a carosabilului, hidroizolație, un strat de beton asfaltic și stratul superior de asfalt spart piatră-mastic, amenajarea unei zone pietonale, bariera si balustrada, iluminat autonom,sistem de drenaj, consolidarea conurilor suporturilor de coastă, refacerea abordărilor către pod.

Podul face parte din drumul Kițmani-Storojineț-Hliboca-Oprișeni cu acces la stația „Vadul-Siret”. Podul a fost reconstruit ultima dată acum 40 de ani. Lucrările vor dura până la sfârșitul anului viitor, până atunci circulația peste pod va fi stopată. Costul reparației este de peste 180 de milioane de grivne.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 247


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți