Social
Redactor: Mirela Amarie
25 septembrie 2020

Polițiștii din Ucraina vor fi echipați cu pistoale cu electroșocuri

Polițiștii din Ucraina vor fi echipați cu pistoale cu electroșocuri
25 septembrie 2020

Polițiștii din Ucraina vor fi echipați cu pistoale cu electroșocuri

Poliția Națională din Ucraina vrea ca oamenii legii să fie dotați cu pistoale Taser cu electroșocuri pentru a spori siguranța cetățenilor și a ofițerilor.

„Aceasta este o armă neletală certificată din punct de vedere medical, care imobilizează un infractor activ, dar, spre deosebire de pistoalele de luptă sau traumatice, nu pune în pericol viața și sănătatea victimei” , a declarat Poliția Națională.

Poliția Națională va începe să utilizeze primele 200 de unități de pistoale TASER X2 în perioada septembrie-octombrie a acestui an. Se așteaptă ca această armă să ajute la depășirea în condiții de siguranță a situațiilor de amenințare în timpul exercitării funcției și la reducerea posibilelor răni atât pentru cetățeni, cât și pentru ofițerii de poliție”

Ministrul adjunct de interne Anton Gherașcenko a menționat că aceste instrumente speciale sunt ceva complet nou pentru unitățile de poliție din Ucraina.

„Am cercetat amănunțit și continuăm să monitorizăm experiența acestor dispozitive în multe țări din întreaga lume și credem că echiparea unităților cu un astfel de dispozitiv inovator va face munca noastră mult mai eficientă pentru asigurarea ordinii publice.”

În data de 18 iunie, Poliția Națională a semnat un acord cu întreprinderea de cercetare și producție „Sistema” pentru achiziționarea a 200 de pistoale taser cu electroșocuri în valoarea totală de 32,85 milioane de grivne.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 366


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți