Social
Redactor: Vitalie Zâgrea
06 aprilie 2022

Prietenul bun la nevoie se cunoaște (VIDEO)

Prietenul bun la nevoie se cunoaște (VIDEO)
06 aprilie 2022

Prietenul bun la nevoie se cunoaște (VIDEO)

În aceste zile deosebit de complicate pentru Ucraina orice ajutor umanitar venit din România, dar și din alte țări europene constituie un sprijin imens. Or, România din primele zile ale războiului și-a deschis larg porțile și a trimis în Ucraina zeci și chiar sute de mașini, tiruri, convoiuri întregi cu ajutoare umanitare.

Pavel Pavlenco, parohul Bisericii „Înălțarea Domnului” din Cernăuți, unde serviciul divin este oficiat în limba română, și-a făcut studiile la Seminarul teologic din Suceava. N-a simțit niciodată nevoia să apeleze la ajutorul foștilor colegi de seminar. Acuma, însă, când tot mai mulți oameni nevoiași, refugiați,  care s-au stabilit cu traiul  la Cernăuți, trec pragul bisericii și solicită susținere, părintele Pavel a fost nevoit să le solicite ajutor fraților din România.

Nu s-a lăsat așteptată rugămintea părintelui Pavel că foștii colegi de la Suceava au și adus la Cernăuți produse alimentare, dar și haine. N-au rămas indiferenți nici localnicii care au contribuit și ei în măsura posibilităților cu ce au avut în gospodăriile lor.

Merită menționat gestul impresionant al Asociației ”Jeni Mandachi” din comuna Șcheia, județul Suceava, care a donat Bisericii Înălțarea Domnului din Cernăuți 560 de kilograme de carne de pasăre congelată.  Locuitorii din Suburbia Horecea Urbană a orașului Cernăuți s-au adunat la Liceul nr. 1 cu predarea în limba română din această suburbie și au preparat  zeci de borcane cu produse din carne de pasăre, care vor fi trimise ostașilor pe front.

Doina Placinta a venit cu plăcere la școală să le ajute doamnelor la pregătirea conservelor din carne, știind că aceste produse vor ajunge pe front la ostașii noștri. Unul din nepoții doamnei Doina, din partea fratelui, este și el pe front și s-ar bucura, probabil, foarte mult, când va afla că cei de acasă, din Bucovina, nu uită de ei și le trimit bucate gustoase ostașilor pe front.

Comunitatea românească din regiunea Cernăuți, în frunte cu părintele Pavel Pavlenco, parohul Bisericii „Înălțarea Domnului” din Cernăuți face și-n continuare un apel către toți oamenii de bună credință din țară și din străinătate, să nu fie indiferenți de soarta a milioane de ucraineni care au nevoie de ajutor, sprijin și încurajare. ”Acest război a distrus viața multor oameni. Unii au rămas fără acoperiș de-asupra capului, alții, orfani, fără părinți. Orice sprijin și fiecare cuvânt care pornește din suflet constituie o alinare pentru ei”, afirmă părintele Pavel Pavlenco din Cernăuți.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Material video
România continuă să ajute Ucraina în aceste zile de război. Urmăriți un reprotaj realizat de Vitalie Zâgrea.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 327


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți