Social
Redactor: Vitalie Zâgrea
20 decembrie 2021

Prima şcoală de judo într-un sat românesc din nordul Bucovinei

Prima şcoală de judo într-un sat românesc din nordul Bucovinei
20 decembrie 2021

Prima şcoală de judo într-un sat românesc din nordul Bucovinei

Noi perspective pentru sportul românesc din regiunea Cernăuți. Românul Petru Guşulei din nordul Bucovinei, campion internaţional, a deschis o şcoală de judo pentru copii în satul său natal, Iordăneşti, comuna Carapciu, notează Agenția BucPress.

La ceremonia de inaugurare, mult aşteptată de toţi localnicii, au participat sportivi de performanţă, copii interesaţi de acest gen de sport, guvernatorul regiunii Cernăuții Serghii Osaciuc, președintele Federației regionale Cernăuți de Judo Andrii Melniciuk, direcția școlii, conducerea primăriei comunei, lideri ai comunității românești din nordul Bucovinei, ziariști.  

Petru Guşulei spune că a moştenit pasiunea pentru judo de la tatăl său, maestru în sport. De mic copil visa să deschisă propria şcoală de judo, iar acum visul lui a devenit realitate.

 „Umblând de mic la judo, nu erau acele posibilităţi care sunt în ziua de astăzi şi am avut chiar un vis mare şi o dorinţă foarte puternică de a ajunge la aşa timp să deschis şcoala mea de judo, să fie frumoasă, la îndemână pentru copii, să le placă să umble la secţiile de judo”, susține Petru Guşulei, campion internaţional la Judo.

Localnicii sunt bucuroşi că a fost deschisă şcoala sportivă, iar unii spun că şi-au înscris deja copiii la orele de judo. Cei mici sunt nerăbdători să înceapă antrenamentele.

De succesele lui Petru este mândru şi fratele său mai mic, Ilie, - campion naţional al Ucrainei la arte marţiale: „Toată viaţa el a fost pentru mine exemplu. Eu am încredere în el şi va putea să îndrumeze aceşti copii să fie oameni atât pe covor, aşa şi în viaţă. Pentru că asta e una dintre cele 10 porunci ale Judoului”.

Şcoala de Judo "Codocan" va funcţiona în cadrul Şcolii de Cultură Generală de Gradele I-III din localitatea Iordăneşti, regiunea Cernăuţi.

Vasile Ioneţ, directorul şcolii, Iordăneşti, regiunea Cernăuţi a declarat pentru Bucress TV Cernăuți și TVR Moldova: „Ne bucurăm că avem aşa oameni printre noi care eu cred că peste puţin timp o să mai avem campioni ai Ucrainei şi nu numai dar ai lumii”.

„Noi deodată am fost pentru şi să facem tot posibilul ce depinde de noi şi vedeţi că rezultatul este. Astăzi la această deschidere, sărbătoare mult aşteptată”, a precizat Gheorghe Lutic, primarul comunei Carapciu, regiunea Cernăuţi.

La şcoala de judo din Iordăneşti, regiunea Cernăuţi, vor fi deschise două grupe în care se vor antrena copii de la vârsta de 6 ani. Guvernatorul regiunii Cernăuți Serghii Osaciuc i-a felicitat pe cei prezenți la eveniment pentru această inițiativă, menționând în cadrul discuțiilor cu localnicii că va contribui la reparația drumului din comună, astfel încât accesul tinerilor sportivi la școala de judo să fie cât mai facilă.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 266


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți