Social
Redactor: Elvira Chilaru
13 mai 2019

Prima Sâmbră a oilor în regiunea Transcarpatia

Prima Sâmbră a oilor în regiunea Transcarpatia

În cadrul Festivalului  „Brânza raionului Hust“, care tradițional se desfășoară  în satul Gorinchovo, regiunea Transcarpatia,  în perioda 11-12 mai a fost organizată prima sâmbră a oilor.


După cum a informat  expertul în domeniul dezvoltării turismului transcarpatian, Oleksander Koval,  în prima zi a festivalului „Brânza raionului  Hust“ a fost organizată măsura oilor  și un concurs între ovine și capre.


De asemenea, în programul festivalului au fost prevăzute  ateliere de lucru privind prepararea  brânzei de oaie, inclusiv și a urdei. În afară de aceasta organizatorii au prevăzut și o degustare de mâncăruri tradiționale și o lecție despre ovine și oieritul în Carpați.


Menționăm că Sâmbra oilor este un obicei vechi din Țara Oașului. Aici are loc în fiecare an primăvara sărbătoarea numită „Sâmbra oilor”. Sâmbra oilor este sărbătorită prin muzică și dansuri în port popular, ea are loc la Ruptul Sterpelor, adică separarea și numărarea oilor ca și măsurarea laptelui de către ciobani care pornesc cu turmele spre pajiștile din munți.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 267

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți