Social
Redactor: Sergiu Barbuța
23 iunie 2021

Problema separării comunei Mămăliga de la raionul Nistru rămâne pe ordinea de zi

Problema separării comunei Mămăliga de la raionul Nistru rămâne pe ordinea de zi

Cel puțin, o astfel de declarație a fost făcută în timpul sesiunii precedente a Consiliul local Mămăliga, la care a participat și președintele Consiliului raional Nistru, Oleksandr Ianciak, transmite publicația rayoninfo.info, potrivit BucPress.

Locuitorii comunei românești Mămăliga au protestat în repetate rânduri împotriva alipirii involuntare a comunității la macroraionul Nistru. În opinia lor, efectele acestei politici au început deja să se resimtă, iar cei care pun „gazul pe foc” sunt polițiștii din Hotin.

„Pe lângă faptul că suntem considerați străini în raionul Nistru, cetățenii comunei au de suferit din cauza acțiunilor incorecte și sfidătoare ale polițiștilor din Hotin”, spune unui dintre consilierii locali.

Prin urmare, la ședința Consiliului local Mămăliga au fost invitați reprezentanții conducerii Poliției raionului Nistru și cei din Hotin, însă oamenii legii au fost preocupați cu alte lucruri.

Cu toate acestea, Oleksandr Ianciak a garantat că o întâlnire a deputaților și activiștilor cu conducerea poliției va fi organizată săptămâna viitoare, unde vor fi abordate și discutate problemele legate de comuna Mămăliga.

În ceea ce privește separarea comunității de raionul Nistru, se pare că problema nu va fi scoasă de pe ordinea de zi. Președintele consiliului raional Nistru va sprijini în cadrul legislației actuale orice decizie luată de comunitate.

Deși nu există vreun mecanism legal care ar permite comunităților transferarea dintr-un raion în altul, adoptarea unei astfel de legi este posibilă în octombrie anul curent.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 557


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți