Social
25 noiembrie 2021

Proteste în fața Administrației regionale de stat Cernăuți: ”Avem gaze, dar nu avem căldură...”

Proteste în fața Administrației regionale de stat Cernăuți: ”Avem gaze, dar nu avem căldură...”

Peste 100 de locuitori ai satului Banila au pichetat Administrația Regională de Stat Cernăuți. Protestatarii au cerut autorităților să repare conducta de gaze naturale, distrusă de inundațiile din anul trecut.

Locuitorii satului Banila purtau pancarte cu lozinci de genul: „Avem nevoie de gaz”. Ei au insistat ca șeful adminsitrației regioanle Serghii Osaciuk să le dea unele explicații. Primul s-a adresat protestatarilor directorul departamentului de construcții capitale, Mykola Gladiuk, informează audiovizualul public UA:Bucovina. Potrivit acestuia, administrația regională de stat a anunțat și a organizat licitația, în prezent se lucrează, este ceea ce tine de competența administrației. Mai târziu în fața protestatarilor din Banyliv s-a prezentat șeful adminsitrației regionale de stat, Serghii Osaciuk, care a promis că  ”satul va fi alimentat cu gaze și oamenii vor avea căldură”, dar nu a concretizat în ce perioadă. Protestatarii au decis ulterior să picheteze și clădirea administrativă a întrepridnerii ”Cernivți/Gaz”.

În ultimele două zile, locuitorii satului Banila au blocat circulația rutieră din localitate, cerând repararea conductei de gaze, distrusă de inundații.

Vom reaminti, că în luna iunie 2020, viiturile au distrus gazoductul Djuriv-Banyliv, ce furniza gaze către 6 localități. În vara acestui an, gazele au fost furnizate localnicilor printr-o conductă temporară de gaze. În data de 12 noiembrie, în satul Banyliv peste 650 de gospodării au rămas fără gaze naturale. În total, în această localitate sunt peste 4 mii de consumatori de gaze. Același număr de consumatori sunt și în alte comunități, de asemenea, a fost întreruptă aprovizionarea cu gaze a locuitorilor din Berejonka, Berejnyțea și Korytne. La sfârșitul lui octombrie curent, guvernul a alocat aproape 9 milioane de grivne pentru reconstrucția gazoductului. Şeful adjunct al administraţiei regionale de stat, Bogdan Kovaliuk, a promis că gazoductul va fi reparat până la sfârşitul lunii noiembrie 2021.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 202


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți