Social
Redactor: Mirela Amarie
17 decembrie 2021

Rada Supremă a Ucrainei a interzis vânzarea țigărilor aromate și puternice

Rada Supremă a Ucrainei a interzis vânzarea țigărilor aromate și puternice
17 decembrie 2021

Rada Supremă a Ucrainei a interzis vânzarea țigărilor aromate și puternice

Deputații poporului au modificat unele legi care protejează populația de efectele nocive ale tutunului, în special, documentul interzice vânzarea țigărilor aromate și puternice.

Conform Directivei 2014/40/UE, legea interzice vânzarea de țigări mentolate și cu arome (electronice, lichide și recipiente de reumplere).

 „Astfel de produse atrag copiii și tinerii să înceapă să fumeze, creând o impresie falsă a consecințelor consumului de tutun”, citim în nota explicativă a proiectului.

Este interzisă vânzarea țigărilor în care nivelurile de emisii de nicotină, gudron și monoxid de carbon din fumul unei țigări depășesc: nicotină - 1 mg, rășină - 10 mg, monoxid de carbon - 10 mg.

În plus, ambalajul țigărilor electronice, al recipientelor de reumplere și al lichidelor utilizate în țigările electronice ar trebui să includă o listă a tuturor ingredientelor în ordinea descrescătoare, indicând conținutul de nicotină al produsului și doza acestuia de unică folosință.

În document, cu scopul interzicerii fumatului, legea ne definește din nou conceptul de „loc public” – parte din orice clădire, structură care este accesibilă sau deschisă publicului în mod liber sau prin invitație sau contra cost, permanent, periodic sau din când în când, inclusiv la intrările în clădiri și structuri, precum și pasaje subterane, stadioane, parcări.

Deci, pe stradă, în parc ori pe plajă (care nu sunt locuri publice) se poate fuma și nu trebuie purtată masca de protecție.

Alte schimbări:

  • se interzice vânzarea de țigări electronice, tutun, încălzitoare de tutun etc. persoanelor de sub 21 de ani. Amenda pentru această încălcare este prevăzută în valoare de 1020 UAH, iar în caz de încălcare repetată – 10 200 UAH;
  • consiliile  orașelor și satelor sunt împuternicite să stabilească în continuare spațiile fără fumat în cadrul comunității;
  • se implementează avertismente medicale pe ambalajele țigărilor electronice, lichidelor și țigărilor pentru încălzire;
  • 50% - 65% din suprafața pachetelor de țigări va fi ocupată de fotografii cu efectele fumatului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 279


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți