Social
Redactor: Leonid Parpauț
08 martie 2022

Războiul din Ucraina a intrat în cea de-a 13-a zi. Europa, alături de poporul ucrainean

Războiul din Ucraina a intrat în cea de-a 13-a zi. Europa, alături de poporul ucrainean
08 martie 2022

Războiul din Ucraina a intrat în cea de-a 13-a zi. Europa, alături de poporul ucrainean

Război în Ucraina. Noi tranșe de ajutor umanitar continua să fie livrat din țările europene pentru Ucraina.

KIEV/ În aceste zile de război declanșat de agresorul rus împotriva Ucrainei, havuzurile din Piața Independenței din capitala țării refuncționează, începând cu  7 martie. Imnul național va fi auzit în fiecare zi pe piața principală a Ucrainei, se comunică pe site-ul Administrației de Stat a orașului Kiev. În special, de câteva ori pe zi, în Piața Independenței, va răsuna „Încă nu a murit Ucraina”.

ODESA/ Un lot de ajutare umanitare au sosit la Odesa din orașul înfrățit Marseille  din Franța: trei ambulanțe, echipamente medicale și medicamente. Despre acest lucru a declrat Primarul orașului Odesa, Genadii Truhanov.

Ajutorul umanitar din Franța a fost transferat spitalului orășenesc. De asemenea, serviciul de pompieri din Marseille a anunțat despre livrarea unei mașini de pompieri către Odesa.

VINYȚEA/ Orașele poloneze au oferit ajutor umanitar orașului Vinyțea, se menționează pe site-ul Consiliului orașului. Locuitorii din Opole au colectat două tone de ajutor, iar locuitorii din Vinyțea stabiliți în orașul polonez Vroțlav - o tonă, anunță directorului Centrului Cluburilor pentru adolescenți, Dmytro Myra.

Potrivit acestuia, din orașele poloneze au fost livrate către Vinyțea 2 tone de produse de igienă, medicamente și alimente cu termen lung de valabilitate.

La întoarcere în Polonia,  42 de persoane: femei și copii din Vinițea au fost transportați în Polonia, unde li se va oferi adăpost.

IVANO-FRANKIVSK/ În gările Ivano-Frankivsk și Luțk funcționează puncte de colectare a ajutorului umanitar pentru Forțele Armate și pentru persoanele refugiate, se raportează pe pagina de Facebook a Ukr/zaliznyția.

În câteva zile au fost colectate zeci de tone de ajutor umanitar, ce este transportat ulterior spre Harkiv și Kiev.

Peste 32 mii de oamnei refugiați din orașe ale Ucrainei s-au stabilit în regiunea Ivano-Frankivsk, a declrat pentru audiovizualul public, comandant-adjunct al administrației militare regionale, Ludmila Sirko.

În prezent sunt căutate locuri suplimentare pentru cazarea refugiaților în instituțiile comunale și de stat. 35% din din  umărul total așl refugiaților  și-au găsit locuințe temporare prin intermediul autorităților publice.

CERNĂUȚI/ Pentru a susține militarii ucraineni, pensionarul în vârstă de 83 de ani, Mykola Șevciuk, originar din Novodnistrovsk, regiunea Cernăuăți, a donat Forțelor Armate ale Ucrainei 100 mii de grivne și 10 mii de dolari.

Cu aceste economii pensionarul dorește să fie achizițioant armament pentru muilitarii ucraineni.

La Cernăuți sunt colectate materiale de construcții pentru finalizarea lucrărilor de reparații la un adăpost pentru mame și copii, unde sunt cazați refugiați din alte orașe ale Ucrainei. Respectivul centru va putea găzdui suplimentar încă o sută de mame cu copii, a scris pe contul său de Facebook, fondatorul acestui adăpost pentru refugiați, Marta Levcenko.

Potrivit voluntarei, centrul are nevoie de mobilier: noptiere, dulapuri si minim 20 de paturi pentru adulți și 30 de paturi pentru copii.

UJGOROD/ Biroul agenției ONU pentru refugiați  își lansează activitatea în orașul Ujgorod, potrivit secretarului de presă al adminsitrației militare Transcarpatia.

Astfel, în regiune au sosit deja 46 de specialişti ai organizaţiei, care vor oferi  consultanta juridica, asistență medicală și psihologică. De asemenea, în oraș va fi deschis și un punct logistic, ce va distribui ajutoarele umanitare în alte regiuni.

În Transcarpatia a sosit adjunctul reprezentantului Agenției ONU pentru efugiați în Ucraina, Mahir Safarli.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 421


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți