Social
06 aprilie 2022

Războiul din Ucraina: Cel puțin 167 de copii au murit, iar alți peste 279 au fost răniți

Războiul din Ucraina: Cel puțin 167 de copii au murit, iar alți peste 279 au fost răniți
06 aprilie 2022

Războiul din Ucraina: Cel puțin 167 de copii au murit, iar alți peste 279 au fost răniți

Cel puțin 167 de copii au fost uciși de la începutul războiului din Ucraina. Conform Procuraturii Generale, alți peste 279 au fost răniți.

În regiunea Kiev au fost uciși 78 de copii, în Donețk – 81, în Harkov – 64, în Cernigov – 49, în Nikolaev – 39, Lugansk -31, Zaporojie – 22,  Herson – 29, în Jitomir – 15, iar în Sumî – 16.

Potrivit autorităților ucrainene, de la începutul războiului 927 instituții de învățământ din țară au fost deteriorate, iar 83 – distruse complet.

Biroul Procurorului General din Ucraina a constatat că mutarea forțată a copiilor din Ucraina în Federația Rusă continuă. În special, militarii ruși au scos cu forța din spitalul de Osteo Tuberculoză pentru Copii din Mariupol 12 copii, care erau tratați. De asemenea, o mamă care era și profesoară la un orfelinat de tip familial, împreună cu cei 8 copii de care avea grijă, cu 3 copii ai săi și 3 copii înfiați au fost duși cu forța de la Mariupol în orașul rus Saransk.

Autoritățile ucrainene mai menționează că datele prezentate nu sunt finale, deoarece nu este întotdeauna posibil de examinat imediat locurile unde au loc lupte sau cele ocupate temporar, numărul exact al minorilor care au fost răniți sau au decedat nu poate fi stabilit cu exactitate.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 279


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți