Social
20 august 2021

Reduceri de personal la Spitalul de psihiatrie din Cernăuți

Reduceri de personal la Spitalul de psihiatrie din Cernăuți
20 august 2021

Reduceri de personal la Spitalul de psihiatrie din Cernăuți

Din lipsă de finanțare din partea Serviciului Național de Sănătate din Ucraina angajații Spitalului de psihiatrie din Cernăuți nu au primit salarii din luna iunie curent.  

 

Instituția primește mai mult de patru milioane de grivne lunar din partea Serviciului Național de Sănătate din Ucraina, această sumă de bani  acoperă doar cheltuielile suporatate pentru achizițioanrea medicamentelor și produselor alimnetare. Peste o sută de angajați au fost concediați de la începutul anului din cauza subfinanțării. În prezent în spital lucrează mai mult de 500 de persoane, a afirmat de directorul adjunct al Spitalului de psihiatrie din Cernăuți, Svitlana Sustroeva, citată de audiovizualul public UA:Bucovina.

”Tariful Serviciului Național de Sănătate pentru îngrijirea internată psihiatrică a fost subevaluat, nu aveam suficiente fonduri - aproximativ un milion și jumătate pe lună, conform statisticilor din 2019: câți pacienți au fost tratați în conformitate cu diagnosticul final, deoarece mulți sunt planificați să plătească pentru acest an. În fiecare lună primim 4 milioane 419 mii de grivne”, afirmă directorul adjunct  al unității spitalicești, Sustroeva.

Potrivit șefului adjunct al Serviciului Național de Sănătate din Ucraina, Tatiana Boiko, pe baza componentei economice a tarifelor calculate de Serviciul Național de Sănătate și a factorilor ce determină evoluția pe termen scurt, mărimea tarifului fixat depinde și de suma banilor alocați din buget pentru programul de garanție medicală. În prezent, în regiuni, se formează o rețea actualizată a instituțiilor medicale pentru a satisface nevoile reale ale pacienților, iar acesta prevede reorganizarea și optimizarea personalului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 533


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți