Social
15 martie 2022

Regiunea Cernăuți a adăpostit peste 45 mii de refugiați din alte orașe ale Ucrainei

Regiunea Cernăuți a adăpostit peste 45 mii de refugiați din alte orașe ale Ucrainei
15 martie 2022

Regiunea Cernăuți a adăpostit peste 45 mii de refugiați din alte orașe ale Ucrainei

Pe teritoriul regiunii Cernăuți s-au refugiat peste 45 de mii de persoane din orașele Ucrainei, bombardate de agresorul rus, potrivit unui comunciat al administrației militare regionale.  Refugiații sunt adăpostiți în instituții publice, cămine studențești, școli și comunități din regiune.

În Hotelul Ceremuș din Cernăuți au fost cazate persoane refugiate din alte orașe ale Ucrainei, pentru aceștea au fost amenajate camere la două etaje ale hotelului privat, a specificat în acdrul unui briefing primarul orașului, Roman Kliciuk.   

Potrivit edilului Cernăuțiului, complexul hotelier se află într-o stare deplorabilă, în ultimii 15 ani nu a funcționat, pereții erau goi. În numerele prevăzute pentru 2 persoane, în multe hoteluri sunt cazați în prezent câte 5 sau 6 persoane, iar în complexul hotelier Ceremuș, a declarat  primarul de Cernăuți, vor fi cazate 5-6 persoane. În hotelul Ceremoș vor fi efectuate lucrări de renovari la maxim, pentru cazarea unui număr mai mare de persoane.  De asemenea, în complexul hotelier a fost restabilită alimentarea cu apă, sistemul de canalizare și încălzirea.

Uzinele private din Cernăuți negociază amplasarea altor industrii pe  teritoriul acestora. Consiliul local va ajuta la conectarea electricității și altor comunicații, a anunțat în cadrul aceluiași briefing primarul Roman Kliciuk. Totodată, edilul nu a numit întreprinderile din alte regiuni, care vor să-și amplaseze ciclul de producție în Cernăuți sau pe teritoriul regiunii noastre.

”Orașul nu are spații comunale disponibile, deși continuă negocieri între cercurile de afaceri și proprietarii uzinelor din Cernăuți și cei din alte regiuni, care doresc care doresc s-și transfere companiile sale la Cernăuți. Sunt în desfășurare astfeld e negocieri. Împreună cu autoritățile regionale, căutăm terenuri pentru depozite”, a spus primarul.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 306


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți