Social
Redactor: Mariana Struț
30 august 2021

Regiunea Cernăuți a intrat în Top-3 la numărul defrișărilor înregistrate

Regiunea Cernăuți a intrat în Top-3 la numărul defrișărilor înregistrate
30 august 2021

Regiunea Cernăuți a intrat în Top-3 la numărul defrișărilor înregistrate

Cel mai mare număr de proceduri penale pentru defrișări ilegale în Ucraina a fost înregistrat în regiunile Harkiv, Transcarpatia și Cernăuți.

În regiunea Cernăuți, sunt în proces de cercetare 26 de cazuri înregistrate de defrișări ilegale. Conform acestui indicator, regiunea se află TOP-3 pe  Ucraina, scrie ACC cu referire la Biroul de stat pentru investigări.

Defrișarea ilegală, exploatarea ilegală și distrugerea rezervațiilor naturale sunt doar câteva dintre numărul mare de infracțiuni împotriva mediului raportate în mod regulat de către personalul Biroului de stat pentru investigări. Numai în 2021, Biroul a investigat 367 de proceduri penale pentru infracțiuni împotriva mediului. Drept urmare, 168 de persoane au fost semnalate ca suspecți și iar 67 de anchete penale împotriva a 134 de persoane au fost deja trimise în instanță.

„Suma daunelor constatate în cadrul procedurilor penale deja trimise instanței s-a ridicat la mai mult de 163 de milioane de grivne, inclusiv 90 de milioane de grivne - din cauza tăierilor ilegale a pădurii. Și, sunt sigur că aceasta este doar o parte a încălcărilor, ceea ce indică în mod clar amploarea catastrofală a activității infracționale în acest domeniu ", - a spus în timpul ședinței de lucru Directorul Biroului național pentru investigații, Alexei Suhacev.

Majoritatea acestor infracțiuni sunt comise din neglijență și cu ajutorul lucrătorilor din pădure, care ar trebui să se opună acestora.

Lucrătorii Biroului au găsit cele mai multe fapte de defrișare ilegală în regiunile Harkiv (47), Transcarpatia (34) și Cernăuți (26). În majoritatea cazurilor au fost stabilite deja cantitatea de daune cauzate statului, însă investigațiile pe marginea acestor cazuri continuă.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 281


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți