Social
Redactor: Mariana Struț
04 octombrie 2021

Regiunea Cernăuți: Aproape 400 elevi au contaminat coronavirusul covid-19

Regiunea Cernăuți: Aproape 400 elevi au contaminat coronavirusul covid-19
04 octombrie 2021

Regiunea Cernăuți: Aproape 400 elevi au contaminat coronavirusul covid-19

În regiunea Cernăuți există în total 358 de instituții de învățământ general. Dintre acestea, 281 de școli lucrează în regim normal.

Despre acest fapt a declarat Ludviga Țurcan, directoarea Departamentului Educație și Știință al Administrației Regionale de Stat Cernăuți, potrivit Agenției ACC.

„Până în data de 4 octombrie, în regiunea Cernăuți funcționează în regim normal 281 de instituții de învățământ (78,7%). Forma mixtă de învățământ este aplicată la 50 de școli (14%). Dintre acestea, din cauza incidenței COVID-19 - 48 de școli și 2 școli din cauza reparațiilor. Însă la 26 de școli procesul de învățământ se desfășoară în mediul on-line (7%). 20 de școli nu au 80% din angajați vaccinați, astfel încât elevii din clasele 5-11 studiază la distanță, iar clasele 1-4 studiază cu prezența fizică la ore. La cinci școli procesul de învățământ se derulează în mediul on-line din cauza incidenței COVID-19. Iar la Liceul №2 din Cernăuți se efectuează reparații, așa că elevii studiază la distanță", a spus Ludviga Țurcan.

În plus, directoarea Departamentului a spus că, conform deciziei consiliului pedagogic, al Complexului instructiv-educativ din Bilivți, instituția este în vacanță.

Ceea ce privește grădinițele din regiunea Cernăuți, din cele 363 de instituții preșcolare, funcționează 360 (99%), în cadrul acestora sunt educați 16 426 de copii.

Până în data de 4 octombrie 370 de elevi din școlile regiunii Cernăuți au fost diagnosticați cu COVID-19, de asemenea 144 profesori și alt personal. În grădinițe – 15 copii cu coronavirus, și 46 educatori și alți angajați.

Conform informațiilor oficiale la  281 de școli din regiune peste 80% dintre angajați au fost deja vaccinați.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 199


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți