Social
Redactor: Mirela Amarie
31 iulie 2020

Regiunea Cernăuți are nevoie de familii adoptive

Regiunea Cernăuți are nevoie de familii adoptive

În Ucraina, reforma de dezinstituționalizare este în plină desfășurare, care prevede reorganizarea și închiderea ulterioară a internatelor.

Prin urmare, familia este recunoscută drept cel mai bun mediu pentru dezvoltarea armonioasă a copilului rămas fără un adăpost.

În această privință, regiunea Cernăuți are mare nevoie de familii adoptive, care vor crește temporar copiii lipsiți de îngrijirea părinților sau care se găsesc în circumstanțe de viață dificile.

„Suntem siguri că printre cei peste 900.000 de persoane din regiunea Cernăuți sunt oameni cărora le pasă de soarta unor astfel de copii. Prin urmare, îi încurajăm să creeze familii adoptive. Statul le oferă sprijin financiar. În schimb, tot ce este necesar este dragostea, răbdarea și disponibilitatea de a crește copiii, de a le oferi confort și siguranță”, a afirmat în  cadrul unui briefing, șeful adjunct al Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Natalia Gusak.

De asemenea, ea a subliniat că serviciile sociale vor fi încântate să ofere sfaturi despre crearea  familiilor adoptive și i-a invitat pe cernăuțeni să se alăture educației familiale.

Dezvoltarea familiilor adoptive - una dintre prioritățile Ministerului Politicii Sociale pentru 2020

Vă reamintim că, în luna februarie, ministrul adjunct al Politicii Sociale, Oleg Kovali, în cadrul unei convorbiri cu regiunile cu privire la plasarea copiilor în îngrijirea familiei, în contextul reformării caselor copiilor în sistemul de sănătate, a declarat următoarele:

„Anul acesta trebuie să fie un moment de cotitură. În urma reformei medicale, orfelinatele pentru copiii sub 4 ani vor fi transformate. Nu vor dispărea, ci vor deveni instituții pur medicale, adică vor fi doar copiii bolnavi care vor avea nevoie de tratament și reabilitare. Deci, copiii sănătoși din aceste instituții ar trebui să fie plasați temporar în familia rudelor, a cunoscuților sau a familiilor adoptive”.

Ministrul adjunct a informat că în 2019 aproape 2.300 de copii au fost trimiși la 38 de astfel de instituții, iar din 2020, Ministerul Sănătății  intenționează să înceteze plasarea copiilor sănătoși de vârsta corespunzătoare în orfelinate, astfel încât dezvoltarea familiilor adoptive este deosebit de necesară în prezent.

Potrivit lui Oleg Kovali, există 121 de familii adoptive în Ucraina, cu 510 copii; majoritatea sunt în regiunile Harkov (18 familii), Cerkasî (16), Kirovohrad (15) și Kiev (12). În schimb, nu există familii adoptive în 5 regiuni ale Ucrainei. Vorbim despre regiunile Transcarpatia, Rivne, Ternopil, Hmelnițki și Cernăuți.

Mirela AMARIE, pentru Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 352
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți