Social
Redactor: Mariana Struț
31 ianuarie 2022

Regiunea Cernăuți: Campanie de vaccinare a copiilor împotriva poliomielitei

Regiunea Cernăuți: Campanie de vaccinare a copiilor împotriva poliomielitei
31 ianuarie 2022

Regiunea Cernăuți: Campanie de vaccinare a copiilor împotriva poliomielitei

Medicii cernăuțeni au anunțat cum se va desfășura campania de vaccinare împotriva poliomielitei și ce trebuie să știe părinții copiilor nevaccinați.

O campanie de vaccinare împotriva poliomielitei pentru copii va începe în Ucraina pe 1 februarie. Aceasta se va desfășura în cadrul Planului de reacționare la focarul de poliomielită din Ucraina, transmite Departamentul de Sănătate al Consiliului orășenesc Cernăuți.

Se precizează că un astfel de plan prevede două etape:

Etapa 1. Campanie de vaccinare cu vaccin polio inactivat (IPV) la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 6 ani care nu au primit numărul necesar de doze, conform Calendarului Național de Vaccinare. Va dura de la 1 februarie timp de trei săptămâni. Acest lucru este necesar pentru a proteja copiii nevaccinati de infecție. Aproape 140 mii de copii urmează să fie vaccinați în această etapă.

Etapa 2. Toți copiii sub 6 ani vor fi vaccinați cu vaccinul antipolio oral (OPV), chiar dacă au toate vaccinările necesare conform Calendarului Național. Acest lucru este necesar pentru a proteja copiii de infecții și pentru a opri circulația virusului. În această etapă se preconizează imunizarea a 540-550 mii de copii. Datele vor fi anunțate în prealabil.

Vaccinarea poate fi obținută gratuit la medicul de familie sau la cel mai apropiat ambulatoriu.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 320


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți