Social
Redactor: Sergiu Barbuța
12 ianuarie 2022

Regiunea Cernăuți: Casa de cultură din Şerbinţi a ajuns o ruină (FOTO)

Regiunea Cernăuți: Casa de cultură din Şerbinţi a ajuns o ruină (FOTO)
12 ianuarie 2022

Regiunea Cernăuți: Casa de cultură din Şerbinţi a ajuns o ruină (FOTO)

Casa de cultură din localitatea Şerbinţi, comuna Vancicăuți, a ajuns o ruină, după ce o parte din imobil s-a prăbuşit la pământ.

Potrivit starostelui satului, Alexandru Rotar, clădirea era avariată și a fost închisă în urmă cu trei ani. În prezent imobilul nu mai poate fi supus reconstrucției.
Casa de cultură se află în centrul satului. Pentru reconstrucția obiectului era nevoie de circa un milion grivne, spune conducătoarea instituției, Tatiana Iurciuk. Cheltuielile respective nu au putut fi acoperite de Bugetul raional. Prin urmare a fost luată decizia de a închide Casa de cultură.

Instituția avea o sală cu scenă pentru 300 de locuri, foaier, o sală pentru activitatea cercurilor artistice și o sală pentru bibliotecă. Cărțile din bibliotecă au fost transportate la Noua Suliță, iar restul lucrurilor - în clădirea Primărie.

Clădirea nu mai poate fi restaurată și nici reconstruită. Ea va fi demolată. Chestiunea privind demolarea obiectului va fi examinată săptămâna viitoare, la ședința Comitetului executiv, a declarat primarul comunei Vancicăuți, Vladimir Lupoi.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 344


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți