Social
Redactor: Sergiu Barbuța
11 august 2021

Regiunea Cernăuți este amenințată de o epidemie de rujeolă, oreion și rubeolă

Regiunea Cernăuți este amenințată de o epidemie de rujeolă, oreion și rubeolă
11 august 2021

Regiunea Cernăuți este amenințată de o epidemie de rujeolă, oreion și rubeolă

Regiunea Cernăuți este amenințată de o epidemie de rujeolă, rubeolă și oreion. Acest lucru a fost raportat de Departamentul de Sănătate al Consiliului orășenesc Cernăuți.

Potrivit specialiștilor, situația epidemiologică s-a agravat din cauza ratei scăzute de vaccinare a copiilor împotriva acestor boli. În timpul pandemiei de COVID-19, rata respectivă a fost de 60 la sută, în timp ce OMS recomandă că este nevoie de acoperire vaccinală în proporție de 95%.

Procentajul copiilor vaccinați împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei (ROR) în regiunea Cernăuți: la vârsta de 1 ani - 37,9%, peste 2 ani - 25,1%, peste 6 ani - 39,4%, peste 7 ani - 25,3%.

„În perioada pandemiei coronavirusului, foarte puțini copii din regiunea au primit un curs complet de vaccinare împotriva oreionului, rubeolei și rujeolei. În orașul Cernăuți cifră minorilor vaccinați este destul de mare”, a declarat medic imunolog Alina Dașkevici.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 342


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți