Social
26 august 2021

Regiunea Cernăuți: Festival de caritate pentru copii defavorizați

Regiunea Cernăuți: Festival de caritate pentru copii defavorizați
26 august 2021

Regiunea Cernăuți: Festival de caritate pentru copii defavorizați

În comuna Migove, raionul Vijnițea, se desfășoară Festivalul ”Visul bucovinean”, în cadrul căruia sunt oferite cadouri copiilor, care se află în situații dificile de viață. Evenimentul este organizat de fundația de caritate ”Sunt viitorul Ucrainei”.

Cu o zi înainte, 150 de copii au sosit în tabăra de vară, anterior aceștea au trimis scrisori despre visele lor, iar utilizatorii rețelelor de socializare au selectat cele care pot fi realizate.

La festivalul din Migove copiii dansează și participă la competiții. Aceștia sunt copii de la internate sau din familii defavorizate. Cu o zi înainte de începerea festivalului, au venit în tabăra de vară unde se vor afla 8 zile. Potrivit organizatorului evenimentului filantropic, Marta Levcenko, pentru copii sunt organizate prelegeri despre dreptul omului, rolul educației în dezvoltarea personalității umane, copii vizionează filme, informează audiovizualul public UA: Bucovina. Potrivit unuia dintre copii, Nazar, tabăra este un loc de odihnă unde fiecare își găsește mulți prieten, oferă posibilitataea sa faci sport.

Voluntara și inițiatorul Festivalului de caritate ”Visul bucovinean”, Marta Levcenko: „sunt copii, care au gustat iaurt pentru prima dată, alți copii care au văzut un duș pentru prima dată și s-au spălat mai mult de o oră, avem copii, care au văzut șampon pentru prima dată și nu știau ce să facă cu el”.

În cadrul festivalului copiii au primit cadouri, despre care au scris în scrisorile lor. ”Aceștia au cerut pantofi, haine și mâncare. Visul unora a fost să mânânce  hot-dog, deci astăzi toți vor fi serviți cu hot dog-uri coapte în aluat crocant, de asemenea, alții nu au văzut pizza și cartofi fri...”, specifică Marta Levcenko.

Voluntarii au răspuns la toate cele 150 de scrisori ale copiilor. Cadourile au fost achiziționate din banii utilizatorilor rețelor de socializare din toată Ucraina. De asemenea, la festival au venit peste 300 de copii, cărora li se vor prezenta rucsacuri pentru școală.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 366


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți