Social
Redactor: Mariana Struț
10 noiembrie 2021

Regiunea Cernăuți: În satul Ceahor va fi construită o școală nouă

Regiunea Cernăuți: În satul Ceahor va fi construită o școală nouă
10 noiembrie 2021

Regiunea Cernăuți: În satul Ceahor va fi construită o școală nouă

În satul Ceahor se planifică să fie construită o școală nouă. Valoarea construcției este de 134 de milioane de grivne. Compania de construcții este gata să înceapă lucrările.

În localitatea Ceahor al raionului Cernăuți urmează să fie construită o școală pentru peste 600 de copii. Construcția localului a început în urmă cu 15 ani, dar din lipsă de finanțare, construcția a fost oprită. Acum zidurile și fundamentul construcției se năruiesc, potrivit UA Bucovina.

În prezent, copiii frecventează o școală care a fost construită în perioada austro-ungară. În contul mijloacelor bănești din bugetul local, aici s-au făcut reparații cosmetice, dar sălile de clasă sunt înghesuite, spune profesoara de matematică Zinaida Bila.

”Incinta școlii nu corespunde condițiilor sanitare, este puțin spațiu, băncile stau una lângă alta, este dificil de lucrat cu elevii, în pauză îi rugăm să iese pe hol, deoarece este prea mic spațiul pentru o clasă mare de elevi”, potrivit Zinaidei Bila.

”La noi șase clase studiază în schimbul doi, sunt peste 120 de elevi, probabil aceasta este singura școală din regiune care funcționează în astfel de condiții. Uneori se întâmplă să nu ajungă săli pentru divizarea claselor, atunci recurgem la plasarea elevilor în sala de lectură a bibliotecii”, susține Vadim Călăraș.

Școala va fi construită de compania „Nadiia”, al cărei director este deputatul Consiliului regional din partidul „Slujitorul poporului” Vasile Bicer. El susuține că compania este gata să înceapă lucrările fără finanțare sută la sută.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 328


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți