Social
Redactor: Mariana Struț
22 februarie 2021

Regiunea Cernăuți - în zona „galbenă” de carantină

Regiunea Cernăuți - în zona „galbenă” de carantină

Din data de 22 februarie, în Ucraina a fost introdusă o nouă zonare de carantină, care prevede patru niveluri de restricții: verde, galben, portocaliu și roșu.

Conform deciziei Guvernului, toate regiunile sunt atribuite zonei „galbene” pentru început. Ulterior, nivelul restricțiilor se va schimba în funcție de situația epidemică.

În ciuda faptului că regiunea se află în prezent în zona „galbenă”, situația epidemiologică corespunde zonei „portocalii”. Despre acesta a declarat  șefa adjunctă al Administrației regionale de stat Natalia Gusak, potrivit UA Bucovina.

Reamintim că zonele restricțiilor de carantină presupun:

Zona „verde” înseamnă o situație stabilă cu răspândirea infecției. Este necesară respectarea regimului cu măști, iar transportul de pasageri funcționează în regim de transportări speciale.

Zona „galbenă” permite funcționarea: unităților de alimentație publică de la 7:00 la 24:00; magazinelor nealimentare și centrelor comerciale; cinematografelor și instituțiilor culturale cu o capacitate de cel mult 50% din locuri; instituțiilor de învățământ, dar nu mai mult de 20 de copii în  clasă; sălilor de fitness și centrelor de fitness cu o persoană pe 20 de metri pătrați;

În același timp este interzis: organizarea învățământului față în față dacă mai mult de 50% dintre elevi, studenți și personal se află în auto-izolare; vizite la instituțiile de protecție socială și la instituțiile de detenție temporară.

Restricțiile zonei „portocalii” nu diferă de cele a zonei „galbene”, dar această zonă semnalează deteriorarea situației epidemice din regiune.

Zona „roșie” presupune funcționarea alimentarelor și farmaciilor.

Se interzice funcționarea instituțiilor de învățământ și a unităților de alimentație poublică. Procesul de învățământ se va desfășura în mediul on-line.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 504


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți