Social
30 martie 2022

Regiunea Cernăuți: Oamenii legii au destructurat o grupare care scotea din țară bărbați încorporabili

Regiunea Cernăuți: Oamenii legii au destructurat o grupare care scotea din țară bărbați încorporabili
30 martie 2022

Regiunea Cernăuți: Oamenii legii au destructurat o grupare care scotea din țară bărbați încorporabili

Oamenii legii din regiunea Cernăuți au destructurat o grupare care scotea din Ucraina, pe frontiera verde, bărbați încorporabili.

Potrivit anchetatorilor costul pentru o traversare ilegală a frontierei era de 4.500 de dolari americani.

Poliția Națională a Ucrainei arată că agenții Departamentului de Investigații Strategice și de anchetatorii Poliției din regiunea Cernăuți au surprins o tentativă de trecere ilegală a unui bărbat ucrainean în UE.

„Ca urmare a invaziei rusești în Ucraina, bărbaților sub 60 de ani le este interzis să călătorească în afara țării, iar în timp ce unii ucraineni își apără țara de inamici unii bărbați caută modalități de a scăpa ilegal pentru a evita serviciul militar, iar alții vor să facă bani din asta”, subliniază Poliția Națională a Ucrainei.

Potrivit anchetei, grupul care se ocupa de trecerea ilegală a frontierei era format din patru persoane și a fost organizat de un pădurar care are legături și în cercurile criminale.

Aceștia au trimiteau mesaje celor care doresc să traverseze ilegal frontiera că pot fi ajutați contra sumei de 4.500 de dolari.

Persoanelor li se transmiteau data, ora și coordonatele locului de întâlnire, iar șoferul transporta apoi pe aceștia peste granița de stat în afara punctelor de control UE.

Potrvit sursei citate, în 28 martie oamenii legii au reținut un membru al grupării și un „pasager” în timp ce încercau să treacă granița.

La controlul mașinii, polițiștii au găsit arme, grenade pentru lansatoare de grenade, un detonator de mină și grenade fumigene.

Cercetările în acest caz se fac pentru transfer ilegal de persoane peste frontiera de stat a Ucrainei, sub coordonarea Parchetului Regional Cernăuți și se iau măsuri pentru reținerea altor membri ai grupului.

Dacă vor fi găsiți vinovați, respectivii riscă închisoare de la cinci la șapte ani.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram


Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 2140


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți