Social
Redactor: Mariana Struț
23 august 2021

Regiunea Cernăuți: Școlile sunt supuse auditului în privința respectării normelor naționale

Regiunea Cernăuți: Școlile sunt supuse auditului în privința respectării normelor naționale
23 august 2021

Regiunea Cernăuți: Școlile sunt supuse auditului în privința respectării normelor naționale

Departamentul Serviciului de Stat pentru Calitatea Educației a efectuat un audit la 7 școli din regiunea Cernăuți. Printre principalele probleme pe care le-au găsit: nu există siguranță a mediului, cantinele nu sunt reparate, nerespectarea cerințelor pentru iluminatul clasei.

Despre aceasta a declarat Oksana Paliychuk, șefa Departamentului Serviciului de Stat pentru Calitatea Educației din regiunea Cernăuți, relatează ACC.

”Dacă e să vorbim despre problemele cele mai actuale și greșelile cele mai tipice trebuie să începem de la siguranța mediului. În special, în toate cele șapte instituții teritoriul nu poate fi spațiu sigur pentru copii. De multe ori chiar gardul este absent, sau este grav deteriorat. Doar 4 din 7 unități au rampe. Și în nicio instituție toaleta interioară nu este echipată pentru un copil cu nevoi speciale. Toate cantinele școlare au nevoie de reparații majore, - spune Oksana Paliychuk. - În toate cele 7 unități școlărești nu au fost efectuate cercetări de laborator cu privire la starea iluminatului. Și nu este vorba doar despre lămpi, ci și despre modul în care cade lumina naturală, indiferent dacă este suficientă, distanța de la prima bancă până la tablă. Dacă vorbim despre sport, atunci există multe probleme. Noua școală ucraineană se introduce deja al patrulea an și niciuna dintre cele 7 instituții de învățământ nu are un loc de joacă special echipat pentru elevii din clasele primare”, a specificat Oksana Paliychuk.

 Rezultatele auditurilor au fost transmise Serviciului de Stat al Calității Educației pentru a urmări tendințele pozitive și negative la nivel național. În noul an școlar, auditul este planificat la Complexul instructiv educativ din Mamaivți, școala din Ciudei și liceul filosofic și juridic din Cernăuți.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 587


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți