Social
24 martie 2022

Regiunea Cernăuți/Ultimele știri

Regiunea Cernăuți/Ultimele știri
24 martie 2022

Regiunea Cernăuți/Ultimele știri

În regiunea Cernăuți au fost adăpostite peste 60 mii de refugiați din țară. La Centrul de ajutoare umanitaree din oraș continuă să sosească încărcături din România. Muzicienii cernăuțeni susțin apelul de închidere a cerului deasupra Ucrainei.

Potrivit unui comunicat postat pe canalul Telegram al Consiliului orășenesc Cernăuți, regiunea a acordat 12 tone de ajutor umanitar militarilor din Harkiv: produse, medicamente, produse de igienă, pături. Centrul pentru recepționarea și depozitarea ajutoarelor umanitare și donațiilor funcționează non-stop, aici fiind colectate lucruri pentru persoanele din alte orașe ale țării, care s-au refiguat pe teritoriul regiunii Cernăuți. În caz de necesitate sau urgență apelați la numărul de telefon: +38 (068) 04 66 099. Ajutoarele umanitare sunt colectate pe următoarele adrese din Cernăuți: Colegiul Politehnic, Reședința Tineretului, școlile: №8, 14, 22, 24, 28, 38.

***

Prin intermediul canalului Telegram, două persoane din regiune propuneau bărbaților de vârsta recrutării întocmirea unor documente false pentru  trecerea ilegală a frontierei. La primirea banilor pentru documente false, aceștea încetau să răspundă la apelurile telefonice, relatează purtătorul de cuvânt al poliției naționale din regiune,  Karolina Maryșeva. Bărbații au fost reținuți de poliție. Sancțiunea articoluuli prevede amendă până la 68 mii de grivne, muncă corecțională până la doi ani sau închisoarea până la trei ani.  

***

Peste 60.000 de persoane refugiate din alte regiuni ale Ucrainei au fost adăpostite oficial în regiunea Cernăuți, dintre aceștea aproximativ 20 mii de copii. Pot  fi adăpostiți suplimentar 10 mii de persoane, comunică purtătoarea de cuvânt a administrației militare regioanle, Victoria Gatryci. Persoanele care au sosit din alte regiuni pot apela non-stop la numărul de telefon : 0800 33 50 47. Apelurile sunt gratuite.

***

Iurii Gordienko din orașul Harkiv, care a fost nevoit să se refugieze la Cernăuți, continuă să evecueze copii din casele de tip familial aflate în orașele afectate de bombardamentle agresorului rus, potrivit aduiovizualul public UA:Bucovina. Potrivit acestuia, în ultimele două săptămâni a reușit să salveze peste 200 de copii, aceștea fiind evacuate în vestul Ucrainei.

***

Pentru susținerea apelului de închidere a cerului deasupra Ucrainei și încetarea războiului declanșat de agresorul rus, Cernăuțiul a găzduit ieri acțiunea muzicală ”Cerul liber”. Manifestarea culturală a avut loc pe teritoriul Universității Naționale, inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Prin intermediul acestui eveniment muzical, oamenii de cultură au cerut închiderea cerului deasupra Ucrainei.  Evenimentul muzical a durat 20 de minute și a fost difuzat în cadrul maratonului unic al tuturor posturilor de televiziune, precum și în rețeaua YouTube/Suspylne Bukovyna. Astfel de acțiuni muzicale s-au desfășurat simultan în orașele: Kiev, Rivne, Odesa, Dnipro. Peste un milion de oameni au semnat o petiție internațională către NATO privind crearea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei, cerută de Kiev. La acest apel s-au alăturat și locuitorii regiunii Cernăuți.

***

În ultimele 24 de ore pe teritoriul regiunii Cernăuți au fost înregistrate 29 de incendii, unele prin arderea resturilor de vegetație uscată, a declarat pentru UA:Bucovina, purtătorul de cuvânt al deparatmentului regional pentru situații de urgență, Serghii Babciuk. Pe 22 martie, în satul Lukovyța a fost incendiată iarba uscată, focul a mistuit o parte dintr-o casă și două anexe. Suprafața incendiului - 3 hectare, din păcate a murit un bărbat de 84 de ani. Pe strada Mudryi din Cernăuți au fost aprinse cauciucuri și gunoaie. Suprafața incendiului - 200 metri pătrați.  Departamentul regional penru situații de urgență atenționează: Nu aprindeți vegetația uscată și resturile menajere.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 337


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți