Social
25 martie 2022

Regiunea Cernăuți/Ultimele Știri

Regiunea Cernăuți/Ultimele Știri
25 martie 2022

Regiunea Cernăuți/Ultimele Știri

Primăria Cernăuțiului a alocat 500 mii de dolari pentru Forțele Armate ale Ucrainei și 2 milioane de grivne pentru persoanele refugiate din alte orașe ale Ucrainei, adăpostite pe teritoriul regiunii.  

Un funcționar de la întreprinderea de frunizare a energiei electrice ”Cernivțioblenergo” a fost reținut pentru luarea de mită în valoare de 9 mii de dolari. Cu acești bani, a promis conectrrea ala rețeaua electrică, se comunică pe site-ul parchetului regional. Directorul unei firme a apelat la respectva întreprindere pentru restabilirea alimentării cu energie electrică a unui atelier de producție. Funcționarul i-a promis să-l ajute pentru o sumă de 9 mii de dolari.  Rechizitoriul a fost depus instanței în temeiul articolului de primire a unui beneficiu ilegal de către funcționar. Sancțiunea articolului prevede amendă de până la 68 mii grivne sau închisoare de până la 3 ani.

Antreprenorii cernăuțeni au alocat peste jumătate de milion de dolari pentru susținerea Forțelor Armate ale Ucrainei, poliției naționale și Forțelor de apărare teritorială, a declarat primarul Cernăuțiului, Roman Kliciuk, într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook. Edilul a mulțumit tuturor celor care contribuie la victoria Ucrainei împotriva agresorului rus. Potrivit primarului orașului Cernăuți, Roman Kliciuk, fiecare trebuie să fim la locul nostru de muncă, acolo unde este necesar: medicii trebuie să trateze bolnavii, pedagogii să-i învețe pe copii, iar antreprenorii să plătească impozite pentru acumularea veniturilor bugetare.

În perioada râzboiului, 78 de bărbați de vârsta recrutării au încercat să treacă ilegal frontiera în regiunea Cernăuți prin punctele de control cu Republica Moldova și România, a relatat șeful parchetului regional, Anton Kovalski. Potrivit acestuia, bărbații de vârstă recrutării au apelat la unele persoane din regiune, care au promis să-i ajute la trecerea frontierei, cerând pentru aceasta de la o mie până la 4 mii de dolari. Bărbații au oferit mită și poliției de frontier,  de la 100 de euro pănâ la 77 de mii de grivne. Suma totală a mitei propuse - peste 220 mii de grivne. Potrivit lui Anton Kovalski, procuratura regională intenționează să direcționeaze acești bani Forțelor Armate ale Ucrainei.

Comitetul executiv al Consiliului orășenesc Cernăuți a alocat 2 milioane de grivne pentru achiziționarae de pachete cu produse alimentare și truse de igienă pentru refugiații din alte orașe ale țării, se comunică pe site-ul comitetului. Pachetele vor fi distribuite persoanelor care sunt înregistrate ca refugiat. Costul unui set de alimente nu trebuie să depășească 250 de grivne, iar produsele de igienă – 100 de grivne.

La Universitatea Națională din Cernăuți vor fi reluate excursiile tematice. A fost întărită paza universități, grupele de turiști vor avea câte 25 de persoane, inclusiv copii, a declarat într-un comentariu pentru UA:Bucovina, rectorul universității, Roman Petrișin. În fiecare oră vor fi formate noi grupuri, explică rectorul universității, Petrișin. Excursiile au fost reluate la inițiativa șefului administrației militare regionale, Serhii Osaciuk, care a declarat despre funcţionarea tuturor sferelor de activitate în regiune. Gardienii vor însoți grupurile în timpul excursiilor.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 509


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți