Social
28 martie 2022

Regiunea Cernăuți/Ultimele Știri

Regiunea Cernăuți/Ultimele Știri
28 martie 2022

Regiunea Cernăuți/Ultimele Știri

În luptele cu invadatorii ruși au fost uciși doi militari din regiunea Cernăuți. Ajutoare umanitare din România pentru copiii refugiați în Cernăuți. 218 persaone au fost reținute pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei.  

În luptele cu agresorul rus a fost omorât militarul Grigorii Kliuk, originar din localitatea Ceponosy, regiunea Cernăuți. Grigorii Kliuk s-a înrolat benevol în armata ucraineană, a comunicat purtătoarea de cuvânt a Centrului regional de recrutare și ajutor social, Tetiana Popovici.

Grigorii Kliuk a apărat Ucraina din primele zile ale războiului declanșat pe scară largă de invadatorii ruși. A fost militar cu experiență de luptă, participant la operaținile antiteroriste din estul țării.  A  rămas îndoliată famila: soția și doi copii, fiul mai mic nu a împlinit nici un an, informează ziarul local ”Știri fin Hotin”,  cu referire al starostele localității, Stanislav Dudka.

În războiul împotriva ocupanților ruși a fost omorât soldatul Petro Ivlev, născut în localitataea Novoselyțea, raionul Nistru, regiunea Cernăuți. Despre moartea apărătorului Ucrainei se comunică pe pagina de Facebook a Centrului regional de recrutare și asistență socială. Ivlev a fost soldat al unității militare A2582.

Astăzi, 28 martie, militarul Petro Ivlev a fost condus pe ultimul drum…

Dumnezeu să-i  odihnească în pace!

 ***

Voluntarii din România au donat ajutor umanitar pentru 140 de copii din sânul familiilor din orașul Mykolaiv, care s-au refugiatla Cernăuți, se comuncă pe pagina de Facebook a administrației militare regionale.  ”Ajutoarele au fost distribuite celor 140 de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani, care au fost evacuați din trei centre de reabilitare socială și psihologică din regiunea Mykolaiv”, se arată în comunicat.

***

În regiunea Cernăuți au fost reținute 218 persoane , care au încercat să treacă ilegal frontiera. Majoritatea sunt bărbați de vârsta recrutării, a specificat în cadrul unui briefing șeful serviciului de presă al Detașamentului de Frontieră Cernăuți, Serhii Brovko, potrivit audiovizualului public UA:Bucovina.

Potrivit acestuia, bărbații au fost reținuți la punctele de control de la frontiera cu Republcia Moldova. Aceștea ua prezentat acte și documente false de la comisariatele militare. Potrivit lui Brovko, au existat cazuri în care polițiștilor de frontieră li s-a oferit mită și au fost expuse unele scheme frauduloase. Au fost reținute 13 persoane care ajutau acestor bărbați să treacă ilegal frontiera de stat.

***

Regiunea Cernăuți poate primi suplimentar încă 13.000 de refugiați din alte orașe ale Ucrainei, care pot fi cazați în instituții de stat și municipale, a scris pe pagina sa de Facebook  ministrul dezvoltării comunităților teritoriale, Oleksii cernyșov, după încheierea vizitei de lucru în regiunea Cernăuți, informează UA:Bucovina. 

Vom reaminti, pe teritoriul în regiunii Cernăuți au fost evacuați aproximativ 66.000 de refugiați, inclusiv  21.000 de copii. Totodată, în centrul de angajare a forței de muncă sunt aproximativ 500 locuri de muncă vacante. Persoanele strămutate în interioul țării pot consulta un medic de familie la locul lor de reședință temporară.

Refugiații din alte orașe, adăpostiți pe teritoriul regiunii,  pot primi medicamente gratuite. Linia fierbinete de telefon non-stop: 080 033 50 47. Apelurile sunt gratuite.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 353


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți